Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sportska nedjelja: Gdje gledati uživo WRC, F1, lokosi - Dinamo, Rijeka - Gorica, Real - Barcelona

Sportska nedjelja: Gdje gledati uživo WRC, F1, lokosi - Dinamo, Rijeka - Gorica, Real - Barcelona

Borba za naslov prvaka u Hrvatskoj, Engleskoj i Španjolskoj, automoto uzbuđenja u Kini i Lijepoj Našoj, polufinale FA Cupa...

VIDEO

Borba za naslov prvaka Hrvatske ulazi u zadnjih šest kola. Rijeka i Dinamo izjednačeni su po broju utakmica nakon što su "modri" u srijedu odradili zaostalu utakmicu još iz kolovoza, slavili protiv Varaždina 2-1 i tako došli na samo dva boda od rivala kojemu za dva tjedna stižu u goste. Ta bi utakmica mogla odrediti prvaka, no prije toga i jedni i drugi imaju još dvije zahtjevne zadaće.

Ovu nedjelju Dinamo u gradskom derbiju u Kranjčevićevoj gostuje kod Lokomotive koja je u završnici sezone istaknula kandidaturu za izlazak u Europu nauštrb neuvjerljivog Osijeka koji je u subotu izgubio od Istre pa je razlika između njih ostala samo jedan bod. Lokosi su ove sezone za "modre" bili crna mačka, na startu drugog dijela sezone šokirali su ih na Maksimiru (3-0) pa remizirali u veljači u Kranjči 2-2. Novog prava na kiks nemaju.

Što se Rijeke tiče, ona će ponovno rasprodanoj Rujevici kao veliki favorit dočekati Goricu koja s novim trenerom Rajkom Vidovićem igra toplo-hladno, ima pobjedu, remi i poraz. Riječani su u fenomenalnoj formi ove godine, imaju 14 pobjeda u 15 utakmica u kojima su primili jedan jedini gol u porazu od Dinama u Zagrebu, i to iz penala. Osam utakmica nisu išli po loptu u mrežu! Gorica ima doista težak zadatak.

Večer će ponuditi moguće razrješenje pitanje borbe za naslov u Španjolskoj gdje se igra jedan od najvećih derbija u svijetu nogometa, Real Madrid dočekuje Barcelonu. Razlika između njih je osam bodova, Katalonci pobjedom još mogu pokušati nešto zakuhati, a u sudar ulaze različitih raspoloženja s obzirom na to da su "kraljevi" dramatično prošli u polufinale Lige prvaka, dok je "blaugrana" kod kuće pretrpjela težak poraz od PSG-a. Luka Modrić priliku će, kao i većinom ove sezone, vjerojatno čekati s klupe za rezerve.

Napeto je i u Engleskoj, gdje se vodi troboj za naslov. Trećeplasirani Liverpool gostuje kod Fulhama i pobjedom će se bodovno izjednačiti na vrhu s Arsenalom, dok Manchester City ima bod manje i svoju će zaostalu utakmicu kod Brightona odraditi u četvrtak. Traži se i drugi finalist FA Cupa na Wembleyu između Coventryja i Manchester Uniteda. U Francuskoj vodeći PSG, koji mima deset bodova prednosti pred drugoplasiranim Brestom uz utakmicu manje, dočekuje osmoplasirani Lyon hrvatskih stopera Dejana Lovrena i Duje Ćaleta-Cara.

Za ljubitelje automobilističkog sporta nedjelja donosi dva vrhunska događaja. WRC Croatia Rally ulazi u zadnji dan s Thierryjem Neuvilleom 4,9 sekundi ispred Elfyna Evansa, dok Sebastian Ogier zaostaje 11,6 sekundi. Na rasporedu su zadnja četiri brzinska ispita s powerstageom i završnicom od Zagorskih Sela do Kumrovca. Prije toga u Kini je peta utrka Svjetskog prvenstva u Formuli 1 u koju će trostruki svjetski prvak i aktualni vodeći u poretku Max Verstappen 100. put u karijeri krenuti s pole positiona ispred momčadskog kolege Sergija Pereza, dok su u drugom Fernando Alonso i Lando Norris.

Sportski prijenosi u nedjelju

  • 9.00 | Formula 1: Velika nagrada Kine (Sportklub 1)
  • 13.00 | Reli: WRC Croatia (HTV 2 i Arenasport 1)
  • 16.30 | Nogomet, FA Cup: Coventry - Manchester United (Sportklub 1)
  • 17.00 | Nogomet, HNL: Lokomotiva - Dinamo (HTV 2 i MAXSport 1)
  • 17.30 | Nogomet, Premiership: Fulham - Liverpool (Arenasport 1)
  • 17.30 | Nogomet, Bundesliga: Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (Sportklub 3)
  • 19.30 | Nogomet, HNL: Rijeka - Gorica (MAXSport 1)
  • 21.00 | Nogomet, La Liga: Real Madrid - Barcelona (Arenasport 6)
  • 21.00 | Nogomet, Ligue 1: PSG - Lyon (Arenasport 2)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku