Sport

Komentari 8

Sportska relikvija: Jordanov 'Dream Team' dres na aukciji

Sportska relikvija: Jordanov 'Dream Team' dres na aukciji

Ne zna se je li to dres u kojem je najbolji košarkaš svih vremena igrao finale Olimpijskih igara 1992. u Barceloni protiv Hrvatske i veličanstvenog velemajstora Dražena Petrovića

Originalni dres Dream Teama koji je nosio najveći ikad, Michael Jordan, sa njegovim potpisom i najljepšim željama budućem vlasniku. Ta je sportska relikvija od utorak ujutro - na prodaju.

U pitanju je bijeli dres u kojem je najbolja momčad u povijesti sporta, američka košarkaška reprezentacija sa Olimpijskih igara '92 u Barcelonu, odigrala četiri utakmice uključujući i finale - s Hrvatskom.

Ta bijela 'devetka' išla je u finalu 'jedan na jedan' sa crvenom četvorkom, neprežaljenim maestrom Draženom Petrovićem. Dres na prodaju stavlja aukcijska kuća 'Robert Edward Auctions', u trenutku pisanja teksta najveća je ponuda bila dosta skromnih 35 tisuća američkih dolara.

Jordan je još te davne 1992. sam prodao dres u humanitarne svrhe za 17.500 dolara. Jedanaest godina kasnije prodan je za 53.325 dolara, a ako želite dati svoju ponudu - imate vremena do 18. travnja.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci