Sport

Komentari 7

Sprema se bomba: Guardiola se na kraju sezone vraća u Barcu?

Sprema se bomba: Guardiola se na kraju sezone vraća u Barcu?

Sve će ovisiti o odluci Sportskog arbitražnog suda nakon koje će Manchester City znati je li izbačen iz europskih natjecanja i hoće li takav razvoj situacije uzdrmati struku 'građana'

Pep Guardiola i dalje je jedan od najboljih svjetskih nogometnih stručnjaka. Ove sezone nije uspio osvojiti Premier ligu, no praktički je osigurao status doprvaka iza Liverpoola, koji je nakon sezone 1989/90 prvi put podigao prestižni trofej elitnog ranga engleskog nogometa.

Njegova momčad uvijek ima glavu i rep, igra atraktivan napadački nogomet s mnogo dodavanja modificiran na značajke lige u kojoj se nalazi. I u Manchester Cityju su zadovoljni, zadovoljan je i Španjolac, ali trenutno zadovoljstvo mogla bi poljuljati odluka Sportskog arbitražnog suda nakon koje bi njegova budućnost mogla postati neizvjesna.

Katalonski Sport donosi vijest, pozivajući se na izvore iz Engleske, da će sve ovisiti o konačnoj presudi suda u slučaju dvogodišnje Uefine suspenzije i zabrane nastupa u Ligi prvaka.

Pep nije tip trenera koji sastavi momčad pa u jednome klubu provede idućih nekoliko godina imao uspjeha ili ne. Njegova postignuća drugi mogu samo sanjati, ali u vidu Cityjeva poslovanja i potrebe za instant uspjesima, moglo bi doći do raskola.

Tu Sport naglašava povratak u Barcelonu kao najrealniju opciju.

Španjolski i engleski novinari Guardiolin odgovor na pitanje o budućnosti protumačili su dvosmisleno nakon što je odgovorio:

- Jako sam uzbuđen zbog ovog dijela sezone i iduće. Zadovoljan sam što sam dio ovog kluba i dat ćemo sve od sebe, ali ne želim razmišljati previše unaprijed. Sada nije vrijeme za to. Samo razmišljam o ovom trenutku. Čeka nas teška utakmica u FA kupu i moramo ostati usredotočeni.

Guardiola je Barcelonu vodio od 2008. do 2012. godine i u tom razdoblju s katalonskim gigantom osvojio pregršt trofeja, među kojima su tri naslova pobjednika Španjolske prve lige i dvije Lige prvaka.

Najčitaniji članci