Obavijesti

Sport

Komentari 30

Ivica nakon 28. mjesta: Nisam baš zadovoljan brzinom skija

Ivica nakon 28. mjesta: Nisam baš zadovoljan brzinom skija
4

Nakon odličnih rezultata u siječnju Ivica Kostelić nije blistao, ali je uzeo važne bodove u spustu u Chamonixu. Završio je 28., a pobijedio je Švicarac Didier Cuche

VIDEO

Ivica Kostelić nije uspio nastaviti seriju odličnih rezultata u Chamonixu. Profesor je stazu La Verte odskijao bez greške, ali nedovoljno brzo čime je zauzeo 28. mjesto i osvojio 3 boda.

- Vožnja je bila dobra i čini mi se da nisam napravio neku veću grešku, ali nikako nisam danas zadovoljan kako su mi išle skije i moramo vidjeti gdje je danas bila greška.

Pobijedio je Švicarac Didier Cuche te je sa 100 bodova pretekao Silvana Zurbriggena u ukupnom poretku i tako smanjio zaostatak na 405 bodova. Drugo mjesto iznenađujuće je zauzeo Dominik Paris sa startnim brojem 1, a posljednju stepenicu postolja osigurao je Klaus Kroell. Cuche (36) je letio stazom te je uvjerljivo došao do pobjede.

Ivica od samog starta u novo dizajniranom kombinezonu nije uspio postići željenu brzinu i putanju te je već na prvom prolazu imao zaostatak od pola sekunde koji se do kraja trke popeo na 2.25 sekundi.

Nakon današnjeg spusta sutra naše očekuje kombinacija, a Ivici i Natku će se pridružiti na startu i Šamšal.

Natko ponovo blizu pada

Sasvim blizu novog pada bio drugi hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim, ali se spretno izvukao iz problema i na kraju skupio veliki zaostatak za Cucheom u cilju (3.64 sekunde). Još sekundu slabiji je bio treći hrvatski predstavnik Tin Široki.

- Loše... Nakon što nisam uspio amortizirati jednu 'grbu' na stazi i to u najvećem zavoju Panorami, pao sam na bok, ali srećom sam se uspio dići i nastaviti uz nažalost previše izgubljenog vremena  - rekao je Natko.

Svjetski kup, spust u Chamonixu:

1. Didier Cuche (Švi) 1:58.91

2. Dominik Paris (Fra) +0.67

3. Klaus Kröll (Aut) +0.88

4. Joachim Puchner (Aut) +0.91

5. Michael Walchhofer (Aut) +1.01

28. Ivica Kostelić (Hrv) +2.25

46. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.64

49. Tin Široki (Hrv) +4.51

Ukupni redoslijed:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1078

2. Didier Cuche (Švi) 673

3. Silvan Zurbriggen (Švi) 658

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 603

5. Romed Baumann (Aut) 545

109. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 14

132. Tin Široki (Hrv) 5

LIVE

Nakon 37 skijaša Ivica je 23. a Natko 31.

Niz stazu se spustio Natko Zrnčić-Dim i na jednom zavoju je zamalo pao, no iščupao se i naposljetku završio 24. sa velikim zaostatkom od 3.64 sekunde.

Didieru Cucheu je uspjelo svrgnuti Parisa nakon 20 skijaša. Švicarac vodi s 0.67 stotinki.

Ni Klaus Kroell nije uspio prestići Parisa. Smjestio s na drugom mjestu s 0.21 stotinkom zaostatka.

Još jedan neugodan pad. Manuel Osborne Paradis nezgodno je pao te je završio u zaštitnoj mreži. Pruža mu se pomoć, trka je privremeno zaustavljena.

Prvi pratitelj Ivice u ukupnom poretku Silvan Zurbriggen solidno je odvozio trku te je završio 8. s 0.95 sekundi zaostatka za Parisom.

Michael Wallchofer odlično je odskijao, no plasirao se na drugom mjestu iza Dominika Parisa, najugodnijeg iznenađenja današnjeg spusta koji s brojem 1 i dalje drži prvo mjesto.

Aksel Lund Svindal spustio se sa startnim brojem 16 Vrlo dobrom trkom završio je na šestom mjestu. Pet pozicija ispred Ivice, no Kostelićeva ukupna prednost ne može biti ozbiljno ugrožena.

Baumann, Innerhoffer i Guay su se plasirali na treće, četvrto i peto mjesto, svi ispred Ivice koji je sada sedmi.

Francuz Fayed ugurao se na drugo mjesto sa samo stotinkom prednosti pred Kostelićem. Ivica je pao na četvrto mjesto. Bertrand je s 0.43 zaostatka završio drugi.

Kratka pauza zbog pada Streitbergera. Gruenenfelder se plasirao iza Ivice na trećem mjestu.

Krenuo je Ivica Kostelić. Na prvom prolazu zaostaje pola sekunde. Na drugom prolazu nešto više od sekunde. Na kraju je završio sa 1.58 sekundi zaostatka za Talijanom Dominikom Parisom. Nije to bila najbolja vožnja Kostelića.

Spust

Ivica Kostelić u francuskom Chamonixu ovoga vikenda završava mjesec iz snova. Nevjerojatnih 896 bodova skupio je u samo 23 dana te se prometnuo u glavnog kandidata za osvajanje Velikog kristalnog globusa s 423 bodova prednosti nad drugoplasiranim Silvanom Zurbriggenom.

Čak 6 pobjeda, dva druga te dva peta mjesta ostvario je Profesor koji se nada novim bodovima u današnjem spustu.

Ivica kreće sa startnim brojem 3, a njegov nastup pratite live na 24sata.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening