Sport

Komentari 11

Sramota! Suca koji je dopustio premlaćivanje tek opomenuli?!

Sramota! Suca koji je dopustio premlaćivanje tek opomenuli?!

Mario Yamasaki samo je stajao i gledao kako Valentina Ševčenko 230 puta udara nedoraslnu protivnicu, Brazilku Priscilu Cachoeiru. Sudac je od brazilske MMA komisije dobio tek 'packu'

Ne prestaje ogorčenost MMA analitičara, navijača, ali i bivših boraca na postupak brazilskog suca japanskih korijena Marija Yamasakija, također bivšeg borca i majstora borilačkih vještina, koji je pustio da Valentina Ševčenko gotovo unakazi nedoraslu protivnicu koja je sretna što je prošla bez težih ozljeda.

Ševčenko se borila protiv Priscile Cachoeire na UFC Fight Night 125 u Brazilu. Dominirala je Valentina protiv domaće borkinje koju je do prekida u drugoj rundi, nakon zahvata gušenjem, udarila čak 230 puta, a u to je vrijeme Brazilka uzvratila sa svega tri udarca.

Umjesto da prekine borbu, za što je imao opravdani razlog i to u nekoliko navrata, Mario Yamasaki pustio je da se Ševečenko iživljava na protivnici što je šokiralo MMA svijet. 

- Posao suca je da zaštiti borkinje i borce. Ovo nije prva njegova gadljiva predstava u okotogonu, nadam se da će sudačka komisija reagirati i pobrinuti se da ovaj čovjek nikad više ne kroči u oktogon - bijesan je bio šef UFC-a Dana White.

Nije prvi put da Yamasaki reagira katastrofalno.

Prošle godine sudio je meč između Dericka Lewisa i Travisa Brownea.

Kad je Lewis pogodio Brownea, ovaj je bio gotov već u zraku, a Yamasaki je dopustio još nekoliko nepotrebnih udaraca na podu dok je Browne ležao i nije se uopće branio.

THE CANADIAN PRESS 2017-02-20

No čini se da će Yamasaki i dalje suditi, bez obzira na 'packu' koju je dobio od brazilske MMA komisije nadležne za borilačku predstavu Fight Night 125.

- Raspravljali smo sa sucem o tome je li trebao prekinuti borbu. Bilo je jasno da se Priscilla ne može efikasno braniti i Yamasaki je to morao prepoznati i prekinuti borbu. Sudac je glavni u oktogonu i njegova je dužnost zaštiti borca u svakom trenutku, a to znači i pravovremeno prekinuti borbu. Yamasaki je u zadnjih 10 godina bio među najboljim sucima i zajedno ćemo raspraviti o idućim koracima i učiniti što je najbolje - objavila je brazilska MMA komisija.

Najčitaniji članci