Sport

Komentari 82

Sramotno suđenje u Italiji: 'Taj Perišićev penal nije postojao'

Sramotno suđenje u Italiji: 'Taj Perišićev penal nije postojao'

Talijanska sportska javnost digla se na noge smatrajući kako je Inter pošteno izigran. Del Piero, Costacurta, Gazzetta dello Sport, La Stampa... Non stop stižu kritike na račun kriminalnog suđenja Calvaresea

Ne prestaje se smirivati bura oko subotnjeg derbija Juventusa i Intera (3-2), koji je 'stara dama' s desetoricom uspjela pobijediti i nakon kojeg je ostala u utrci za Ligu prvaka iduće sezone.

POGLEDAJTE VIDEO: Broz imao problema s očima

U centru pozornosti je glavni sudac Gainpaolo Calvarese, čovjek koji je, u najmanju ruku, kriminalno odsudio 'derbi Italije', a nije se proslavio ni VAR.

Italian football Serie A match - Juventus FC vs Inter - FC Internazionale

Naravno, uvijek je pompa kada su Juventus i suci u istoj rečenici pa ni ovoga puta nije drugačije. Talijanska sportska javnost digla se na noge smatrajući kako je Inter pošteno izigran.

- Iskreno, Perišić ništa nije napravio. Cuadrado je sapleo sam sebe. Bilo bi lijepo da Calvarese izađe u javnost pa objasni penal nad Cuadradom! Za mene, ni jedan penal koji je Calvarese dosudio nije postojao na utakmici - rekla je legenda Juventusa i ikona svjetskog nogometa Alessandro Del Piero, a njegovu tvrdnju podržala je i Milanova legenda Alessandro Costacurta.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Gazzetta dello Sport raspalila je članak pod naslovom "Calvarese je samo jednu stvar dosudio ispravno" te mu dodijelila ocjenu 4/10. Itekako premalo za suca njegova renomea i glavnog djelitelja pravde na derbiju tolike važnosti. La Stampa mu je dala još i nižu ocjenu 3/10.

Calvarese je dosudio dva penala za Juventus, jedan za Inter te isključio Rodriga Bentancura i Marcela Brozovića.

- Čak su i VAR suci pogriješili nekoliko puta. Najočiglednije su one kod isključenja Bentancura i kod posljednjeg penala (Perišić srušio Cuadrada op.a.) - piše Gazzetta pa dodao:

- Samo jednu stvar je ispravno dosudio: crveni karton Marcelu Brozoviću.

La Repubblica je nešto blažeg pristupa istaknula da je "Calvarese morao barem dvije od tri situacije pregledavane VAR-om ispravnije prosuditi" te mu dodijelila ocjenu 4,5/10.

Pirlo: Ronaldo je sretan izašao iz igre

U fokusu je bio i Cristiano Ronaldo, kojeg je Andrea Pirlo zamijenio u 70. minuti. Scena koja se ne viđa često, no kako talijanski strateg tvrdi, Ronaldo se nije bunio.

Serie A - Juventus v Inter Milan

- Mislim da je ovo prvi put da je bio sretan kad sam ga zamijenio. Igrali smo s igračem manje, a on je lutao po travnjaku bez prave prilike. Bio je sretan i smijao se kasnije u svlačionici - rekao je Pirlo.

Najčitaniji članci