Sport

Komentari 2

Srbi doveli novog izbornika nakon debakla: Vratio se Pešić

Srbi doveli novog izbornika nakon debakla: Vratio se Pešić

Svetislav Pešić je već bio izbornik srpske reprezentacije  (tada SR Jugoslavija) između 2000. i 2002. te je s njome osvojio zlatne medalje na EP u Istanbulu 2001. i na SP u Indianapolisu 2002

Kao što se i najavljivalo, novi izbornik košarkaške reprezentacije Srbije je iskusni 72-godišnji trener Svetislav Pešić. To je u utorak objavio Košarkaški savez Srbije.

On je na izborničkom mjestu naslijedio Igora Kokoškova, koji je sa Slovenijom osvojio naslov europskog prvaka 2017., ali nije uspio odvesti Srbiju na OI u Tokiju što su javnosti prozvali debaklom. Pešić će reprezentaciju Srbije voditi već u studenome kada su na rasporedu kvalifikacijske utakmice za SP 2023. protiv Latvije i Belgije.

On je već bio izbornik srpske reprezentacije  (tada SR Jugoslavija) između 2000. i 2002. te je s njome osvojio zlatne medalje na EP u Istanbulu 2001. i na SP u Indianapolisu 2002. Od 1984. do 1987. bio je izbornik mlađih selekcija bivše SFRJ, a iz tog razdoblja najviše ga se pamti što je u Bormiju osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu. 

GER, Beko BBL Halbfinale Spiel 2  , FC Bayern Muenchen vs. Brose Baskets Bamberg

Tijekom karijere vodio je u dva mandata reprezentaciju Njemačke, a u klupskoj karijeri Bosnu, Albu Berlin, Barcelonu, rimsku Lottomaticu, Gironu, moskovski Dinamo, Crvenu zvezdu te Bayern.