Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
2 komentara

Srbi potvrdili novog izbornika: Vodit će ih sveučilišni profesor

Iako je u jednom trenutku još jedan Španjolac bio najbliže, David Davis, dogovor je pao s Geronom koji trenutno vodi francuski Chartres. Prethodno je bio izbornik Tunisa

2 komentara

Španjolska rukometna filozofija dolazi i u Srbiju. Novi izbornik hrvatskih susjeda bit će Toni Gerona (46), prvi stranac u povijesti te ujedno deveti čovjek na klupi nakon što su tu dužnost obavljali Jovica Cvetković u dva mandata, Sead Hasanefendić, Veselin Vuković, Ljubomir Vranješ, Vladan Matić, Dejan Perić, Ljubomir Obradović i posljednje Nenad Peruničić.

Gotovo četiri mjeseca otkako su završili zadnji u skupini Europskog rukometnog prvenstva s Hrvatskom, Crnom Gorom i Bjelorusijom, u Srbiji su primarno tražili stranca koji će ih voditi u budućnosti. Iako je u jednom trenutku još jedan Španjolac bio najbliže, David Davis, dogovor je pao s Geronom koji trenutno vodi francuski Chartres.

- Riječ je o ozbiljnom stručnjaku, profesoru na sveučilištu, bio je dio Barcelone 15 godina, od najmlađih kategorija do prvog tima. Bio je i tehnički direktor svih selekcija. Ima iskustvo u pravljenju piramide i radu sa svim selekcijama, a ne samo vođenju A tima. To  je bila i naša ideja. Dosta imena koja su se pojavljivala imala su za cilj da odrade EHF tjedan ili prvenstvo. Ovo, zapravo, nije prvi stranac na klupi reprezentacije, imali smo Vranješa, koji je švedska škola rukometa. Zašto Španjolac? Njihova škola rukometa već dominira godinama - objasnio je potpredsjednik UO-a RSS-a Dragan Škrbić.

Srbija dobila novog selektora, direktora reprezentacije i koordinatora mlađih kategorija!

Objavljuje Balkan-Handball.comPetak, 15. svibnja 2020.

- Nema čovjeka koji je radio s njim, a da je nešto rekao loše. Znam da se pojavljivalo prethodnih dana pitanje - što će stranac Srbiji? Dat ću vam odgovor. Nijemce je uspješno vodio Islanđanin, Poljake Nijemac, Makedonce Španjolac, Slovence Vujović, pa Vranješ - nadovezao se prvi čovjek srpskog rukometa Božidar Đurković potvrdivši da će tehnički direktor reprezentacije biti bivši reprezentativac Ratko Nikolić.

Novi izbornik Srbije do veljače je bio izbornik Tunisa, a nakon poraza u finalu Afričkog prvenstva od Egipta dobio je otkaz. Vodio je Tunižane na SP-u 2019. godine, a godinu ranije s njima je osvojio kontinentalnu titulu. Godinama je radio u Barceloni kao asistent te trener mlađih uzrasta i B momčadi, a sada u ruke uzima "vrući krumpir" kakvom se čini reprezentacija Srbije u kojoj teško ima mira na duge staze i koja je na zadnja dva velika natjecanja završila 18., odnosno 20.

Graz: Hrvatska i Srbija susreli se u posljednjem kolu skupine A Europskog prvenstva u rukometu DOLAZI ŠPANJOLAC Srbi izabrali: Uzeli su prvog stranca u povijesti za izbornika

- Moj angažman bit će 100 %. Neće biti nikakvih problema da pokraj obaveza koje imam u svom klubu pratim igrače i planiram akcije reprezentacije. U vremenu smo kada sve utakmice možete pratiti uz pomoć novih tehnologija. Kada me je RSS kontaktirao, pričali smo o planovima, ne samo vezanim za seniorsku reprezentaciju, već i za mlađe reprezentativne selekcije i srpski rukomet u cijelosti. Kao određeni cilj mislim da reprezentacija mora biti prisutna na svim natjecanjima i postizati bolje rezultate nego što je to bilo u posljednjih desetak godina.

Sada se, pak, u Srbiji nadaju da će IHF okrenuti njihov broj i poslati pozivnicu za Svjetsko prvenstvu u Egiptu 2021. godine. Ostala su četiri mjesta slobodna, a zainteresiranih je puno više. Gerona može biti samo plus više za Srbiju.

Naši partneri pišu
Message