Obavijesti

Sport

Komentari 2

Srbi izabrali: Uzeli su prvog stranca u povijesti za izbornika

Srbi izabrali: Uzeli su prvog stranca u povijesti za izbornika
2

Nasljednik Nenada Peruničića na izborničkoj klupi neće biti David Davis, kako je u jednom trenutku bilo izgledno, već Španjolac Toni Gerona (46), prvi stranac u povijesti hrvatskih susjeda

VIDEO

Gotovo četiri mjeseca otkako su završili zadnji u skupini Europskog rukometnog prvenstva s Hrvatskom, Crnom Gorom i Bjelorusijom, u Srbiji su, čini se, napokon odabrali čovjeka koji će ih voditi u budućnosti.

Nasljednik Nenada Peruničića na izborničkoj klupi neće biti David Davis, kako je u jednom trenutku bilo izgledno, već Španjolac Toni Gerona (46), prvi stranac u povijesti hrvatskih susjeda te ujedno deveti čovjek na klupi nakon što su tu dužnost obavljali Jovica Cvetković u dva mandata, Sead Hasanefendić, Veselin Vuković, Ljubomir Vranješ, Vladan Matić, Dejan Perić, Ljubomir Obradović i Peruničić.

Graz: Hrvatska i Srbija susreli se u posljednjem kolu skupine A Europskog prvenstva u rukometu

Gerona trenutno vodi francuski Chartres u kojemu igra Kaštelanin Nikola Jukić. Do veljače je bio izbornik Tunisa, a nakon poraza u finalu Afričkog prvenstva od Egipta dobio je otkaz. Vodio je Tunižane na SP-u 2019. godine, a godinu ranije s njima je osvojio kontinentalnu titulu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Godinama je radio u Barceloni kao asistent te trener mlađih uzrasta i B momčadi, a sada u ruke uzima "vrući krumpir" kakvom se čini reprezentacija Srbije u kojoj teško ima mira na duge staze i koja je na zadnja dva velika natjecanja završila 18., odnosno 20.

'Kauboji' će se za Tokio boriti 2021., rukometašice na Euru!
'Kauboji' će se za Tokio boriti 2021., rukometašice na Euru!

Sada se, pak, u Srbiji nadaju da će IHF okrenuti njihov broj i poslati pozivnicu za Svjetsko prvenstvu u Egiptu 2021. godine. Ostala su četiri mjesta slobodna, a zainteresiranih je puno više. Gerona može biti samo plus više za Srbiju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu