Sport

Komentari 17

Rusi spasili Đokovića: Mogući susret sa Srbima u polufinalu!

Rusi spasili Đokovića: Mogući susret sa Srbima u polufinalu!

Ruska teniska reprezentacija srušila je Španjolsku i tako pomogla Srbima da prođu u četvrtfinale Davis Cupa gdje će igrati s Kazahstanom. Ako ga prođu, a mi Italiju - vidimo se u polufinalu...

Jučer je Novak Đoković razbijao rekete, a sada vjerojatno šalje poruke zahvale Rusima zbog kojih je prošao dalje. Srbijanska teniska reprezentacija na čelu s Viktorom Troickim plasirala se u četvrtfinale Davis Cupa zahvaljujući Rusiji, koja je slavila protiv Španjolske ukupnim rezultatom 2-1 i tako omogućila Srbima da se kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije plasira u sljedeću fazu.

ATP Finals

Srbi su mogli proći i kao prvoplasirani iz svoje grupe, no nisu dočekali poraz Nijemaca (od kojih su i sami izgubili) od Austrijanaca. Ipak, kasnije su polagali nade u pozitivan ishod meča Rusa i Španjolaca.

U susreti tih dviju reprezentacija Feliciano Lopez je prvo iznenadio Andreja Rubljova, a poravnao je Danil Medvjedev protiv Pabla Carrena-Buste uzvrativši mu tako za poraz s Olimpijskih igara. Pobjednika i prolaznike u sljedeći krug su odlučivali parovi (Lopez/Granollers - Rubljov/Karacev).

Davis Cup Finals - Group A - Spain v Russian Tennis Federation

Prvi su set Španjolci uzeli s 6-4, a Rusi su poravnali sa 6-2 u drugom. U drami trećeg seta tek nakon 53. poena ponuđena je 'break' lopta, točnije ponudili su je Španjolci. A Karacev i Rubljov su je objeručke prihvatili i osvojili sljedeći poen za pobjedu i prolaz ruske i srpske reprezentacije u sljedeći krug. Novak i društvo mogu se samo zahvaliti 'braći'.

Sada su poznati i svi četvrtfinalisti, a ovakvim raspletom sada znamo da ćemo u slučaju slavlja nad Talijanima u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Srbije i Kazahstana. U drugom će dijelu ždrijeba snage odmjeriti Rusi i Šveđani te Britanci i Nijemci.

Davis Cup Finals - Group D - Croatia v Hungary

Četvrtfinale Davis Cupa:

Italija - Hrvatska / Kazahstan - Srbija

Rusija - Švedska / Velika Britanija - Njemačka

 

 

Najčitaniji članci