Obavijesti

Sport

Komentari 20

Srbi u strahu: 'Hrvati nam žele ukrasti nogometnog bisera'

Srbi u strahu: 'Hrvati nam žele ukrasti nogometnog bisera'

Čelnici HNS-a aktivirali su se u posljednje vrijeme. Češljaju svaku zemlju u potrazi za talentiranim igračima koji imaju hrvatske korijene i ispipavaju teren pa su tako uočili Ratkova, napadača srpskog TSC-a

VIDEO

Stilom igre podsjeća na Marija Mandžukića, a sa 193 cm visine igrač kojeg je teško zaustaviti. Robusni napadač TSC-a Petar Ratkov jedno je od najvećih iznenađenja ovosezonskog izdanja srpske Superlige. Ovaj 19-godišnjak zabio je 13 golova u 36 utakmica, a postao je i zanimljiv hrvatskoj javnosti.

Pokretanje videa...

Dalić nakon pobjede u Turskoj 03:02

Ratkov je član srpske U-21 reprezentacije, ali udicu je na njega bacio i HNS, piše Večernji list. Ratkov je rođen u Srbiji, kao i njegov otac, ali preko majke ima hrvatske korijene pa samim time i hrvatsku putovnicu.

Srpski napadač zanimljiv HNS-u

Čelnici HNS-a aktivirali su se u posljednje vrijeme. Češljaju svaku zemlju u potrazi za talentiranim igračima koji imaju hrvatske korijene i ispipavaju teren pa su tako uočili Ratkova i navodno su ga spremni prisvojiti pod hrvatski stijeg. A hoće li to uspjeti, ovisi o samome igraču. Još nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju Srbije pa ne bi bilo prepreka u transferu prema hrvatskom dresu. 

Očekivano, navedena vijest podignula je veliku buru u srpskoj javnosti. Tamošnji mediji boje se da bi im Hrvatska mogla ispred nosa ukrasti nadarenog napadača.

- Oprez, oprez, oprez. Hrvati žele oteti Srbiji jednog od najvećih nogometnih bisera. Igra za orlove, ali komšije ga sanjaju - piše Kurir, dok B92 piše kako Hrvatska želi ukrasti njihovog igrača.  

Otkako se umirovio Mario Mandžukić 2018. godine, Hrvatska je u potrazi za klasičnim napadačem. Nekoliko igrača promijenio je Zlatko Dalić na toj poziciji, neki su već i pali u zaborav, a trenutno ju okupira Andrej Kramarić uz Marka Livaju i Brunu Petkovića. Svatko od njih dao je svoj doprinos, pogotovo Kramarić koji luta malo desno, malo u vrh napada no još nismo dobili stalnu špicu koja će nositi reprezentaciju u budućnosti. Ratkov je svakako zanimljiv materijal za budućnost, no pitanje je koliko je blizu posao i najbitnije, što želi sam igrač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige