Obavijesti

Sport

Komentari 3

Srbija protiv C. Gore na SP-u; Udovičić: Crnogorci su favoriti

Srbija protiv C. Gore na SP-u; Udovičić: Crnogorci su favoriti
1

Prethodnih godina u utakmicama Srbije i Crne Gore obično su slavili Srbi, ali s jednim golom razlike u utakmicama koje su se odlučivale u posljednjim sekundama

VIDEO

Očekivanom pobjedom nad Rumunjskom (13:5) vaterpolisti Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Barceloni. Rumunji su otvorili utakmicu prvim i jedinim vodstvom, poveli su 1:0 golom Busile. Vodstvo nije trajalo dugo, Rađen je prvi savladao golmana Rumunjske odličnim udarcem s vanjske pozicije, a onda je Duško Pijetlović pokazao razoran udarac iz pozicije koja nije karakteristična za centra. Srbija je povećala vodstvo golovima Nikića i Udovičića na 4:1 i već na samom početku riješila pitanje pobjednika. Rumunji su smanjili na 4:2, a onda je igrača više realizirao Pijetlović.  Kapetan Udovičić iskoristio je kontranapad za 6:2, da bi Nikić donio plus pet poslije minijature na dva metra.

Srbi nastavljaju s dominacijom i u trećoj četvrtini. Filipović, Ćuk i Mandić golovima s vanjskih pozicija povećavaju prednost Srbije, a do kraja se u listi strijelaca upisuje i Aleksić. Srbi imaju veliku širinu, svi igrači su opasni po gol suparnika i protivničke obrane ne zna odakle im prijeti najveća opasnost, uz to igraju i jako kvalitetnu obranu.

- Zadovoljan sam pristupom cijele ekipe, primili smo četiri gola, hajde ovaj peti ne računam u posljednjim sekundama. To je više nego dobro u pripremi za sljedeći susret. Znamo što nas čeka, velika utakmica, veliki rival. Na njima je veći pritisak jer su gubili od nas utakmice za medalje. Ne trebamo ništa mijenjati, znamo kako bi trebalo igrati, ali je sigurno da i oni imaju svoje adute - rekao je Filipović.

Oprezan u najavi četvrtfinala bio je kapetan Vanja Udovičić:

- Sve utakmice s njima su emotivne i teške. Prvi put smo u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i čitave pripreme su stale u ovu utakmicu. Crna Gora je ovdje došla s najvećim ciljevima, sjajno pripremljena, gladna pobjeda. Blagi su favoriti možda baš zbog tog ogromnog motiva da osvoje medalju. To im stvara pritisak, ali i motiv koji je teško kontrolirati. Mi ćemo pokušati, u to ne sumnjajte, ali oni su na papiru u prednosti.

Crnogorci su očekivano bez ikakvih problema savladali Kanadu sa 12:4.

- Mislim da smo na najbolji mogući način odradili ovu utakmicu, u kojoj je ulog zaista bio velik. Trijumf nad Kanadom vrijedi mnogo, jer su mečevi u osmini finala uvijek opasni, a Kanađani zaista znaju igrati vaterpolo, iako smo sigurno bolja ekipa od njih. Odgovorno smo odigrali u obrani, gradili smo pobjedu od prve minute, igrali dobro u svakoj četvrtini i najvažnije je da smo ostvarili trijumf bez stresa. Podižemo formu, to je jasno, jer ovo je dugačak turnir, traje praktično 15 dana i nemoguće je od prve utakmice igrati bez greške. Nismo se spremali da budemo najbolji u prvom kolu, već da budemo pravi tijekom turnira. Nadam se da najbolje od nas tek slijedi, jer sada je i najpotrebnije da budemo na vrhunskom nivou - rekao je Miloš Šćepanović.

Današnju utakmicu najavio je Petrović, novi bek riječkog Primorja.

- Fali nam medalja, a želja i glad za odličjem bi mogla biti naša prednost. Individualno, možda su ekipe jednake kvalitete, ali oni bolje funkcioniraju kao tim, što i nije nelogično, s obzirom na to da su najmanje promijenili u prethodnom periodu. Riješili smo se Kanade, sada ćemo se posvetiti analizi sljedećeg protivnika i pripremiti se za veliku utakmicu.

Prethodnih godina obično su slavili Srbi, ali s jednim golom razlike u utakmicama koje su se odlučivale u posljednjim sekundama. U odnosu na te utakmice, nema Zlokovića, Gojkovića i Radovića u sastavu Crne Gore, ali i u završnici Svjetske lige i u pripremnim utakmicama Crnogorci su pokazali da mogu parirati Srbima i danas bi opet mogla odlučivati posljednja lopta.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Vaterpolo, Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Srbija - Crna Gora (20.15)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba