Obavijesti

Sport

Komentari 93

Srbin je bio na korak od švedske reprezentacije, a sad će morati u zatvoru odležati 11 godina!

Srbin je bio na korak od švedske reprezentacije, a sad će morati u zatvoru odležati 11 godina!

Samo sam prestao igrati, nikome nisam ništa rekao. Nisam se javljao ni menadžeru. Bio sam fokusiran na druge stvari. Odlučio sam se pos*ati po nogometu i to me je na kraju koštalo, rekao je u jednom intervjuu

Bivšeg švedskog reprezentativca u mlađim uzrastima Iliju Jurkovića (24) tamošnji je sud osudio na 11 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva, otmice i još nekoliko kaznenih djela.

Jurkovićevi su Srbi, a Ilija se rodio u Švedskoj gdje je nastupao za U-17 i U-19 momčad AIK-a i reprezentacije te su mu mnogi predviđali blistavu karijeru i dres A selekcije. No, sudbina je bila drugačija...

Naime, u ljeto 2014. Jurković je pokidao ligamente te je pred njim bila duga pauza i rehabilitacija od ozljede. No, umjesto terapija družio se sa sumnjivom ekipom koja je ubrzo prerasla u ozbiljnu bandu.

- To mi je postalo puno važnije od nogometa i vrijeme sam provodio družeći se s dečkima. Tko zna gdje bih bio da sam preskočio tu prijateljsku utakmicu, a mogao sam. Sad sam tu gdje jesam - rekao je intervjuu prošle godine za Aftonbladet

Godinu nakon ozljede koja je očito usmjerila njegov život nepoznati napadač izrešetao ga je dok je sjedio na klupi.

- Sjedio sam na klupi u centru kada je jedan muškarac prišao i počeo pucati na mene iz vatrenog oružja. Dobio sam šest metaka u noge i jedan u ruku - otkrio je Jurković. Nedugo zatim, ubijen mu je bliski prijatelj.

Tada Jurković još uvijek nije rekao 'posljednje zbogom' nogometu. Štoviše, igrao je u Vasalundsu i bilježio odlične rezultate. Kako on, tako i klub.

A onda je jednostavno nestao...

- Samo sam prestao igrati, nikome nisam ništa rekao. Nisam se javljao ni menadžeru. Bio sam fokusiran na druge stvari. Odlučio sam se pos*ati po nogometu i to me je na kraju koštalo.

Jurković je od 2017. do 2019. nekoliko puta uhićen zbog nošenja oružja, a početkom prošle godine iza sebe je imao već dva posjeta zatvoru. Naravno, u ulozi zatvorenika.

Njegovu je ekipu policija uhitila nakon što su prisluškivali njihove mobitele, preko kojih su Jurković i ostatak bande dogovarali razna kriminalna djela. Oni su, naime, dogovarali ubojstvo mladića iz suparničke bande, koja navodno stoji iza ubojstva Ilijinog prijatelja. No, prije nego što su uspjeli u svome naumu, policija ih je sve uhitila.

Osim njega osuđeno je još sedam članova bande. Samo su dvojica dobila manje od deset godina...

AKO NISTE, POGLEDAJTE ČETVRTFINALE ARMAGEDONA 2: