Obavijesti

Sport

Komentari 330

'Četnik sam i gotovo, pio sam i mrzio košarku, sve sam sj****'

'Četnik sam i gotovo, pio sam i mrzio košarku, sve sam sj****'
4

Na treninge sam dolazio pijan i svađao se sa svima. Mogao sam razbiti Gasola i Duncana, a drugi dan mi se više nije dalo igrati, rekao je Srbin Darko Miličić, drugi izbor NBA drafta 2003. godine

VIDEO

Darko Miličić bio je drugi izbor drafta 2003. godine, da nije bilo LeBrona Jamesa, bio bi prvi. Ovako je bio izabran ispred Carmela Anthonyja, Crhisa Bosha i Dwaynea Wadea, ali Srbin je baš sve što je mogao, napravio krivo.

 

Danas ima 31 godinu, a osim kao jednog od najvećih promašaja u povijesti košarke, jer imao je ogroman potencijal, pamte ga i po kratkoj avanturi u kickboksing vode i veličanju Vojislava Šešelja i četničkog pokreta.

 

Bilo mi je bitno samo da nahranim ego

Miličić je u intervjuu za B92 otkrio kako mu se nije dalo igrati, kako je mrzio košarku te na treninge u NBA ligi dolazio pijan i sa svima se svađao.

- Da mogu, mnogo toga bih drugačije napravio. Stigao sam u Detroit i nisam dobio šansu. Morao sam se dokazivati, a ja sam imao pogrešan pristup. Mislio sam da sam s 18 bogomdan. Svađao sam se, pijan dolazio na treninge... Tjerao sam inat svima, na kraju sam ga istjerao sam sebi - rekao je 213 centimetara visoki bivši košarkaš.

 

Igram i jedva čekam da svira kraj

Karijeru je prekinuo prije pet godina.

- Kad sam igrao, igrao sam samo za sebe. Samo mi je bilo bitno da nahranim svoj ego. Mislio sam si, večeras ću razbiti Gasola ili Duncana, sutra protiv deset puta lošijeg centra mogu nastaviti niz, ali nisam mogao. Mrzio sam košarku. Bilo je trenutaka kad bih zabio 20, ali bih jedva čekao da sudac odsvira kraj - kaže Miličić.

Igrao je u Detroitu, Orlandu, Memphisu, New Yorku, Minnesoti i Bostonu.

 

Ja se barem razlikujem od ostalih balvana

- Mislio sam da će mi biti dobro u Orlandu. Dwight Howard je balvan u reketu, ja na vanjskom, ali trener nas nije vidio skupa. I onda Memphis. Kažem menadžeru, samo ne Memphis, a on me zove i kaže - idemo u Memphis. Bile su to dvije godine depresije. Jedva sam čekao da završe da mogu otići - kaže Darko i nastavlja:

- Radio sam gluposti i u New Yorku, a Minnesoti sam lijepo rekao da me ne dovode jer ću im narušiti atmosferu. I oni me dovedu i kažu da mogu otići za dva tjedna ako želim. Prve godine mi je bilo super, ali gubili smo, a ja ne volim gubiti ni kad kartam. Došao je novi trener, opet svađe i odoh ja u Boston - kaže bivši srpski košarkaš.

 

Da je meni netko to rekao, iščupao bih mu grkljan

Srbija je 2007. godine na Eurobasketu u Granadi izgubila od Grčke u produžetku, a Miličić je nakon poraza žestoko izvrijeđao suce.

Spominjao im je čak i kćeri. 

- Ne ponosim se tom snikom. Nisam trebao spominjati obitelj i tu sam pogriješio. Imam djecu i da meni netko takvo što kaže, iščupao bih mu grkljan. To je bila ključna utakmica i nevjerojatna krađa. Baš su nas pokrali - rekao je Miličić.

UPOZORENJE: VIDEO JE NEPRIMJERENOG SADRŽAJA

Sporne tetovaže 

- Cijeli život ostat ću drugi izbor drafta koji nije pokazao što je trebao. No ja se na neki način razlikujem od ostalih balvana. Oni su htjeli, a nisu mogli. Ja kad sam htio, mogao sam. Kad hoću, hoću, a kad neću, neću - dodao je Miličić.

Basketball - NBA - Pre-Season Tour - Minnesota Timberwolves v LA Lakers - O2 Arena

Ima tetovažu popa Momčila Đujića, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata odgovornog za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji. 

- Ja sam seljak u duši i četnik i bit ću uvijek četnik - dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 330
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union