Obavijesti

Sport

Komentari 14

Vilovski je prije dvije godine našeg Pešića nosio u bolnicu

Vilovski je prije dvije godine našeg Pešića nosio u bolnicu
3

Petorica huligana vukli su noževe te noći u Veszpremu. Ubili su Rumunja Mariana Cozmu, ranili našeg Ivana Pešića i Srbina Žarka Šešuma. Pešića je spasio Vilovski

VIDEO

Petorica huligana vukli su noževe te noći u klubu u Veszpremu, ti nekakvi izopačeni tipovi stajali su glave rumunjskog rukometaša Mariana Cozmu. Uskoro će se navršiti dvije godine od tragedije u kojoj su, uz nesretnog Cozmu, stradali i naš Ivan Pešić te Srbin Žarko Šešum.

- Bila je to večer kao svaka druga, slavili smo rođenje djeteta našeg suigrača. Odjedanput je, kao grom iz vedra neba, izbila tučnjava. Ajde, događa se, ali baš da čovjek mora izgubiti život... - tužnim glasom prisjetio se kobne noći Uroš Vilovski, srpski reprezentativac koji je Pešiću spasio život.

- Vidio sam da Ivan gubi puno krvi i pješke sam ga odveo do bolnice koja je, srećom, bila u blizini. Svaki dan sam ga obilazio u bolnici, bio uz njegove roditelje, ali takvo nešto svatko bi napravio u toj situaciji - kaže Vilovski.

S našim golmanom bio je veliki prijatelj prije nesreće, ostali su u sjajnim odnosima i nakon nje. Iako Pešić više nije u Veszpremu.

- Tako je to u sportu, putovi se razdvoje. Peša je otišao u Zagreb, ali stalno smo u kontaktu. Facebook je često u pogonu - priča Vilovski, snažni pivot koji će danas biti na suprotnoj strani.

- U sportu je normalno da prijatelji igraju jedan protiv drugog, protiv Ivana sam već triput igrao za klub. On u Zagrebu, ja u Veszpremu. I zasad vodim, dvaput sam ja pobijedio njega, jedanput on mene. I naravno da uvijek ima sitnih 'podbadanja' prije utakmica, bit će ih i sad - sa smiješkom kaže Vilovski.

A bit će ovo i idealna prilika za izjednačenje. Hrvatska će u okršaju sa Srbijom loviti bodove koje će vjerojatno prenijeti u drugi krug.

- Naravno da je Hrvatska favorit, ali kakvi bismo mi sportaši bili da ne vjerujemo u pobjedu. Iako je Hrvatska, uz Francusku i Španjolsku, najveći favorit za zlato - uvjeren je Vilovski, koji je zbog hrabrosti u kobnoj noći dobio i nagradu grada Veszprema:

- Ma, dobro, to je samo jedan detalj koji će me uvijek podsjećati na taj događaj...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku