Obavijesti

Sport

Komentari 9

Srebrni klinci došli kući: Pjevao se Mišo, podočnjaci do poda...

Srebrni klinci došli kući: Pjevao se Mišo, podočnjaci do poda...
1

Hrvatski U-19 futsal reprezentativci vratili su se u jutarnjim satima iz Rige u Hrvatsku sa Europskog prvenstva. Nasmijani, dobro raspoloženi sa srebrnom medaljom oko vrata. Uspjeli su unatoč problemima

VIDEO

Idilično nedjeljno poslijepodne u Vili Tina u zagrebačkom kvartu Bukovcu proveli su naši U-19 futsal reprezentativci koji su napravili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog futsala. Osvojili su srebro na Europskom prvenstvu u Rigi, srušila ih je tek Španjolska u finalu (6-1). OK, "furija" je druga dimenzija za sve u svijetu tog sporta, ali uspjeh naših klinaca stvarno je ogroman.

Godilo je sunce našim dečkima koji su lagano ispijali kavicu s medaljama oko vrata. Gotovo svi su nabili sunčane naočale, skrivali su podočnjake. Pa ipak, feštalo se duboko u noć...

- Ha čujte, bili smo razočarani nakon poraza od Španjolaca. Visok je to poraz... - počeo je pomalo snuždeno ponajbolji hrvatski reprezentativac Božo Sučić pa dodao:

- Ma dobro, čim smo kročili u autobus počelo je slavlje. Što se pjevalo? Ma ove naše domaće, Mate Mišo Kovač standardno, haha. Stvarno je neopisiva sreća zbog tog srebra - kaže nam Božo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Mi smo bolji u stolnom tenisu'

Španjolci su prohujali turnirom...

- Oni su klasa za sebe, ali možemo ih skinuti u budućnosti. Treba nastaviti raditi. Pokazali smo na ovom turniru karakter, na ovako velikim natjecanjima može vas izbaciti jedna greška - kaže Sučić pa otkriva zanimljivu anegdotu:

- Dobili su nas u futsalu, ali mi smo njih razbili u stolnom tenisu, haha. Bili smo u istom hotelu s njima, nakon večere smo otišli s njima u salu, zapjevali smo zajedno, baš je bio gušt - rekao je Sučić kroz smijeh.

Neki su i konobarili

Naši reprezentativci većinom nisu profesionalci. Dosta ih studira, a neki su morali raditi i sezonski poslove.

- Je, ja sam radio u kafiću svaki dan. Ma cilo lito sam bio izvan treninga, baš je bila borba - priča nam simpatični reprezentativac Toni Rendić koji igra za Split.

A što je bilo teže? Euro ili sezona na Jadranu?

- Ma sezona, baš sam se naradio. Ovo natjecanje mi je došlo kao odmor - kaže Rendić kroz smijeh.

Velika je razlika između Hrvatske i Španjolske...

- Ti dečki su puno profesionalniji, utrenirani. Puno se više ulaže kod njih u ovaj sport. Nema tolike razlike u talentu između nas i njih, ali... Mi od ovog sporta u Hrvatskoj ne možemo živjeti. Ni kune od futsala nismo do sada zaradili, snalazili smo se osvajajući neke turnire. Nadam se da ćemo sada u klubovima dobiti neke stipendijske ugovore, valjda će nam ovaj uspjeh biti odskočna daska za dalje - nada se Toni.

'Mužar je naš prvak'

Jedan od najveselijih hrvatskih reprezentativaca bio je Antonijo Papac koji nosi dres Uspinjače.

- Baš mi je pukao glas, jedva pričam. Pjevalo se, deralo na suce. Trebalo je podići suigrače. Bili smo tužni nakon poraza, ali brzo smo shvatili što smo napravili, pa ovo je najveći uspjeh u povijesti našeg futsala - kaže Papac.

Jeste li zaspali s medaljom oko vrata?

- Ma kakvi, žulja nas sve - smije se Papac pa dodaje:

- Španjolce smo barem razbili u stolnom nogometu i stolnom tenisu. Pa tu je naš kralj stola, prvak Mateo Mužar. Takvog oni nemaju - kaže malonogometaš Uspinjače.

Nekako ste u finalu bili prazni...

- Da, istrošila nas je utakmica u polufinalu protiv Portugala, ali drago mi je da smo razveselili ljude u Hrvatskoj. To protiv Portugala je bilo sve najbolje što futsal može ponuditi. Prije turnira sam se nadao barem polufinalu, a to smo i nadmašili. Ima tu igrača koji bez problema i sada mogu igrati za A reprezentaciju - zaključio je Papac.

Dečki su potom otišli na zasluženi ručak pa svaki svojim kućama. Obitelj i prijatelji ih čekaju raširenih ruku.

Pokretanje videa...

00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu