Obavijesti

Sport

Komentari 9

Srebrić brani Vlatka: Ma nije on to mislio o homoseksualcima

Srebrić brani Vlatka: Ma nije on to mislio o homoseksualcima
1

Nikad nismo primjetili njegovo nepoštovanje prema manjinama. Još se ne zna kakva će biti Uefina odluka, rekao je tajnik HNS-a Zorislav Srebrić o homofobnim izjavama

VIDEO

Tajnik HNS-a Zorislav Srebrić gostovao je na 24sata TV, a podijelio je svoja razmišljanja o stanju u hrvatskom nogometu. Izvijestio je kako još traje Uefina istraga protiv Vlatka Markovića zbog izjave 'kako homoseksualci neće igrati u hrvatskoj reprezentaciji dok je on predsjednik Saveza'.

- Postupak nije okončan. To je bila nesretna situacija, on nije mislio to što je rekao. Ispričao se odmah, a i njegovo djelovanje godinama je olakotna okolnost u Uefi. Nikad nismo primjetili njegovo nepoštovanje prema manjinama. Još se ne zna kakva će biti odluka.

To je bila nesretna situacija, on nije mislio to što je rekao. Ispričao se odmah

Marković je novi stari predsjednik, a sam Srebrić je prije par dana izjavio kako će ga naslijediti Davor Šuker, možda već iduće godine. 

- To je procjena koja ima realnost. Šuker poštuje postupnost, dobio je svoju funkciju u HNS-u. Izrazio je želju da upozna organizaciju iznutra, a onda s vremenom dođe do pozicije da konkurira za predsjednika - rekao je Srebrić.

U Rusanovoj su već 12 godina, a nakon teške pobjede nad Štimcem su se uozbiljili i najavili inovacije, ne konkretno koje.

- Imamo mnogo ciljeva, na 25 područja, a prioritet je kontinuitet hrvatske nogometne reprezentacije koja nam je glavni izvor prihoda. 

Prije izbora su se najavljivala ulaganja od 42 milijuna eura, ali čini se kako je to možda bio samo predizborni trik.

- To nije projekt za samo jednu godinu i ovisi o mnogim faktorima, može biti više, ali i manje. Informacija je malo senzacionalistički publicirana.

I od kampa u Tuhelju neće biti ništa.

- Morate razumjeti da svijet trese gospodarska kriza, a i nismo se plasirali na SP. Ne smijemo nerazumno trošiti jer bi došlo do poremećaja u proizvodnji.

Često se HNS-u zamjera kako ne obraća pažnju na HNL, ali Srebrić misli da nije tako.

- Posvećujemo veliku pažnju, ne samo financijski. Uostalom 99 posto klubova je amaterski i ne bi preživilo da nema nas. Educiramo kadrove, suce, a proljetno prvenstvo možda ne bi završilo da nema HNS-a. Svi hvale posjećenost Bundeslige. Brojke su impresivne, ali razlika je puno pa i u infrastrukturi. No razlika je kao i između Njemačke i Hrvatske. Ljude također ne treba biti strah od dolaska na stadion. Malo je incidenata na samom stadionu. Poduzete su brojne mjere koje očito imaju odgovarajuće efekte.

O Svaguši

Iznenađenje je da je smijenjen. Hajduk je imao puno kriza i uvijek su našli optimalna rješenja

O akciji Offside

Stalno komuniciramo s Uefom, državnim institucijama i nadzornim organima. To je naša želja, ali i zadaća

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka