Sport

Komentari 9

Srebrić brani Vlatka: Ma nije on to mislio o homoseksualcima

Srebrić brani Vlatka: Ma nije on to mislio o homoseksualcima

Nikad nismo primjetili njegovo nepoštovanje prema manjinama. Još se ne zna kakva će biti Uefina odluka, rekao je tajnik HNS-a Zorislav Srebrić o homofobnim izjavama

Tajnik HNS-a Zorislav Srebrić gostovao je na 24sata TV, a podijelio je svoja razmišljanja o stanju u hrvatskom nogometu. Izvijestio je kako još traje Uefina istraga protiv Vlatka Markovića zbog izjave 'kako homoseksualci neće igrati u hrvatskoj reprezentaciji dok je on predsjednik Saveza'.

- Postupak nije okončan. To je bila nesretna situacija, on nije mislio to što je rekao. Ispričao se odmah, a i njegovo djelovanje godinama je olakotna okolnost u Uefi. Nikad nismo primjetili njegovo nepoštovanje prema manjinama. Još se ne zna kakva će biti odluka.

Marković je novi stari predsjednik, a sam Srebrić je prije par dana izjavio kako će ga naslijediti Davor Šuker, možda već iduće godine. 

- To je procjena koja ima realnost. Šuker poštuje postupnost, dobio je svoju funkciju u HNS-u. Izrazio je želju da upozna organizaciju iznutra, a onda s vremenom dođe do pozicije da konkurira za predsjednika - rekao je Srebrić.

U Rusanovoj su već 12 godina, a nakon teške pobjede nad Štimcem su se uozbiljili i najavili inovacije, ne konkretno koje.

- Imamo mnogo ciljeva, na 25 područja, a prioritet je kontinuitet hrvatske nogometne reprezentacije koja nam je glavni izvor prihoda. 

Prije izbora su se najavljivala ulaganja od 42 milijuna eura, ali čini se kako je to možda bio samo predizborni trik.

- To nije projekt za samo jednu godinu i ovisi o mnogim faktorima, može biti više, ali i manje. Informacija je malo senzacionalistički publicirana.

I od kampa u Tuhelju neće biti ništa.

- Morate razumjeti da svijet trese gospodarska kriza, a i nismo se plasirali na SP. Ne smijemo nerazumno trošiti jer bi došlo do poremećaja u proizvodnji.

Često se HNS-u zamjera kako ne obraća pažnju na HNL, ali Srebrić misli da nije tako.

- Posvećujemo veliku pažnju, ne samo financijski. Uostalom 99 posto klubova je amaterski i ne bi preživilo da nema nas. Educiramo kadrove, suce, a proljetno prvenstvo možda ne bi završilo da nema HNS-a. Svi hvale posjećenost Bundeslige. Brojke su impresivne, ali razlika je puno pa i u infrastrukturi. No razlika je kao i između Njemačke i Hrvatske. Ljude također ne treba biti strah od dolaska na stadion. Malo je incidenata na samom stadionu. Poduzete su brojne mjere koje očito imaju odgovarajuće efekte.

O Svaguši

Iznenađenje je da je smijenjen. Hajduk je imao puno kriza i uvijek su našli optimalna rješenja

O akciji Offside

Stalno komuniciramo s Uefom, državnim institucijama i nadzornim organima. To je naša želja, ali i zadaća

Najčitaniji članci