David Šain traži djeda nestalog u Vukovaru: Vidio sam mu tijelo na televiziji | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 13

Srebrni olimpijac traži djeda: Vidio sam mu tijelo na televiziji

Srebrni olimpijac traži djeda: Vidio sam mu tijelo na televiziji
4

Ležao je na verandi zaklan, prerezanog grla, izvađenih očiju i odrezanih ušiju. Kraj njega je bila fotografija djeda i pokojne bake. Jasno je, to su napravili okupatori, rekao je David Šain za N1

VIDEO

Za mene rat nije gotov dok ne nađem posmrtne djedove ostatke, rekao je za N1 hrvatski veslač David Šain (32), srebrni olimpijac iz četverca na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Njegova je priča uistinu potresna. Djed mu je nestao nakon pada Vukovara 18. studenoga 1991., a o njegovoj je smrti obitelj doznala gledajući snimku novosadske televizije. Prizor je bio šokantan.

POGLEDAJTE VIDEO: Obnovljeni vukovarski vodotoranj

Pokretanje videa...

BARJAK NA VUKOVARSKOM VODOTORNJU 01:46

- Bio je u Ernestinovu nakon pada Vukovara. Ležao je na verandi zaklan, prerezanog grla, izvađenih očiju i odrezanih ušiju. Kraj njega je bila fotografija djeda i pokojne bake - rekao je Šain i dodao:

- Na televiziji su rekli da to radi ustaška vojska svima koji se na priključe vojsci. Jasno, to su napravili okupatori. Mi i danas tražimo njegovo tijelo ili ono što je ostalo od njega.

Došao je i ove godine zapaliti svijeću za sve stradale u obrani Grada heroja, ali ne miri se s činjenicom što mu se djed i dalje službeno vodi kao nestali. Želi pronaći njegove ostatke i intenzivno radi na tome.

- Moja majka i pokojna baka radile su nešto na tome. Baka je izgubila svaku nadu prije nego što je umrla. Majka nije, a i ja sam se dosta počeo baviti time. Istražujem, postao sam detektiv, razgovaram s ljudima koji žele razgovarati. Imamo jednu izglednu lokaciju da bi djed mogao biti tamo - rekao je Šain i zaključio:

- Sjećanja se vežu za tugu. Uz pomoć te snimke dokazano je da je zbilja ubijen...

RK Nexe - Frisch Auf Goeppingen
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga