Obavijesti

Sport

Komentari 15

Srebro za Hrvatsku: U finalu SP-a 'pali' nakon produžetka

Srebro za Hrvatsku: U finalu SP-a 'pali' nakon produžetka
1

Hrvatska je u 50. minuti imali minus četiri, ali smo se vratili te imali čak i napad za pobjedu. Nismo ga realizirali, pa se otišlo u produžetke gdje su Danci bili bolji

VIDEO

Hrvatska U-19 rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Izabranici Vedrana Ćurka u finalu su pali tek nakon produžetka protiv Danske i izgubili 32-26.

Nakon dosta nervoznog početka u kojem nismo mogli zabiti gol, zaigrali smo vrlo dobro i u 13. minuti smo imali 7-5. Vodstvo smo držali do 10-8 kada smo imali priliku da odemo na plus tri, ali nismo ju iskoristili. Danci su se vratili i poveli u samoj završnici prvog poluvremena. Ipak, na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom (12-12).

Odmah na početku nastavka Danci su se odvojili na plus tri. Kada su u 50. minuti otišli na plus četiri činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, ali Hrvatska se nije predavala i odličnom igrom došla je do izjednačenja. Imali smo i posljednji napad za pobjedu, ali nismo ga realizirali, pa se s 25-25 otišlo u produžetke.

U produžecima je na našu žalost igrala samo jedna momčad. Danci su zabili čak sedam golova, mi samo jedan te su uzeli svjetski naslov.

Lovro Mihić protiv Danaca je zabio pet golova, po četiri puta su zabijali Ante Grbavac, Ante Kuduz i Marko Mamić.

Iako su izgubili finale, naši dečki na kraju utakmice nisu imali razloga za tugu što su i pokazali slavljem, jer u Mađarskoj smo na putu do finala srušili aktualnog europskog prvaka (Njemačku) i doprvaka (Švedsku).

- Bilo je ovo finale za pamćenje. U finalu su danas igrale dvije uistinu najbolje reprezentacije na ovom turniru. Sretan sam, zadovoljan i ponosan na svoje dečke, a s druge strane žao mi je što nismo iskoristili napad koji smo imali 10 sekundi prije kraja regularnog dijela, što nismo šutirali, pa onda tko zna, možda bi slavili zlato. Ovako smo ušli u produžetke, u kojima smo dosta pali, i u kojima je, moram to reći, bilo dosta sumnjivih sudačkih odluka. Ali, i srebro je veliki uspjeh. Sretan sam i zadovoljan što smo cijeli turnir odigrali odlično, od devet utakmica, dvije smo izgubili, od Španjolske i danas finale od Danske - rekao je izbornik Vedran Ćurak.

Mihić i Mamić u najboljoj sedmorki prvenstva

Hrvatska u najbolji sedmorki prvenstva ima dvojicu igrača. Riječ je o lijevom krilu Lovru Mihiću i lijevom vanjskom Marku Mamiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba