Sport

Komentari 7

Sretan rođendan, dragi Osiječe! Starac s Drave je napunio 72...

Sretan rođendan, dragi Osiječe! Starac s Drave je napunio 72...

Sretan rođendan najdraži starče, sretan rođendan člane obitelji! Ostani nam živ i zdrav još dugi niz godina, odgoji mnoge nove generacije koje će s ponosom i uzdignutom glavom ulaziti u tvoj stadion. Bio loš ili prvi...

Prije 72 godine osnovan je NK Osijek. Grad na Dravi danas slavi, a nakon mnogo godina financijskih i rezultatskih borbi, pravi razlog za zadovoljstvo napokon imaju. NK Osijek je danas stabilan klub, klub koji već nekoliko sezona igra europske utakmice, klub koji je dio "velike četvorke" hrvatskog nogometa.

Nakon što je 2016. godine gotovo ispao iz prvoligaškog društva, Ivan Meštrović je stigao u klub. On je tada sa svojim mađarskim prijateljem Lorincom Meszarosom postao većinski vlasnik Osijeka i najmlađi predsjednik jednog hrvatskog prvoligaša. 

Započeo je tada preporod kluba koji je sezonama grcao na dnu. Uslijedile su dvije sezone o kojima su sanjali svi navijači. Na Gradski vrt su se vratile europske utakmice, a ljeto iz snova Osijek je proživio 2017. godine kada je bio na korak do ulaska u skupinu Europske lige. Vladala je gradom na Dravi prava nogometna euforija, senzacionalno je pao veliki PSV, ali na posljednjoj stepenici, u dvije utakmice s bečkom Austrijom u playoffu, završio je europski san.

Kroz posljednje je godine postao klub koji uvijek puca na barem četvrto mjesto, odmah iza velike trojke Dinama, Rijeke i Hajduka, a ove sezone je napravljen i iskorak. Osijek je postao dio velikih, postao im je izravan konkurent. Osijek se danas bori za drugo mjesto, Osijek je danas klub koji gradi vlastiti stadion i vlastiti kamp po najvećim europskim standardima. Osijek je danas klub koji ima budućnost. Svoju bijelo-plavu budućnost.

Sjajan je tekst povodom 72. rođendana objavila Bijelo-plava birtija, jedna od najboljih navijačkih stranica na Facebooku i stranica na kojoj možete pratiti sva zbivanja o klubu iz grada na Dravi. Njihov tekst prenosimo u cijelosti:

Otac koji je presretan što mu je sin/kći izabrao slijediti ovaj put, put posut trnjem, bez lažnog blještavila glamura, bez konstantnih pobjeda, put od dna prema vrhu, krivudavi ali pošten... Djed koji je svoj život proveo na tom kultnom mjestu, koji ima milijun i jednu priču kako je to nekad izgledalo i kako se nekad na travnjaku zalagalo i borilo... Unuk koji te priče sluša i upija pa povlači roditelje za rukav da ga povedu na to mjesto da ga i on osjeti...

Blagajnica u trgovačkom centru, studentica prava, timaritelj životinja u ZOO vrtu, profesor na faksu, umirovljenik koji jedva spaja kraj sa krajem ali uvijek uspije ostaviti sa strane koliko mu treba za ulaznicu, lokalni alkos koji žica ispred trgovine pet kuna ali opet nekako uđe i na taj stadion, doktor u KBC-u, skladišni radnik, građevinar, mesar... Svi oni šest dana u tjednu imaju svoje probleme koje nastoje riješiti, životne muke i životne radosti... Ali onaj sedmi dan u tjednu uvijek poklone njemu.. Starijem gospodinu koji danas slavi svoj 72.rođendan... Članu svoje obitelji o kojem se često priča i koji je uvijek tema kad se sjedne za isti stol...

Sretan rođendan najdraži starče, sretan rođendan člane obitelji! Ostani nam živ i zdrav još dugi niz godina, odgoji mnoge nove generacije novih lokalpatriota koji će uvijek sa ponosom i uzdignutom glavom ulaziti u tvoj stadion, na tvoju tribinu... Bio loš ili prvi... Ma znaš već i sam... Čuo si tu pjesmu već milijun puta iz usta tvoje najvjernije djece koja te guraju prema naprijed čak i onda kada ni sam nemaš snage za to, čak i onda kad su te već počeli proglašavati mrtvim i skidati sa respiratora... Nisu te dali, vjerovali su u tebe kada nitko drugi nije... I ostali pored tebe iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu... Uvijek ti poklanjajući taj jedan dan u tjednu... Dok ne ispričaju i onu posljednju priču svojem unuku.

Najčitaniji članci