Obavijesti

Sport

Komentari 0

Srna i Sablić u polufinalu: Važno je da ne primimo gol

Srna i Sablić u polufinalu: Važno je da ne primimo gol
1

Dinamo Kijev i Šahtar igraju večeras ukrajinsko polufinale Kupa Uefe. S jedne strane bit će Darijo Srna, s druge Ognjen Vukojević i Goran Sablić

VIDEO

Nikada u povijesti jedna ukrajinska momčad nije igrala ni u četvrtfinalu Kupa Uefe. Ove sezone jedna će sigurno igrati u finalu. Pitanje je još samo koja. Dinamo Kijev u prvoj utakmici polufinala dočekuje Šahtar, Vukojević i Sablić idu na Srnu. Veliki ukrajinski derbi preselio se na europsku pozornicu, što iziskuje i dodatni impuls igrača obiju momčadi.
- Ukrajinski derbiji uvijek su posebni, ali ovo će stvarno biti nešto posebno - misli Darijo Srna, kapetan i ponajbolji igrač Šahtara.
- Tenzije će vjerojatno biti još veće nego inače, kada igramo u prvenstvu - dodao je Srna, koji uoči gostovanja u Kijevu ima jednu želju:
- Važno je da ne primimo gol, to se ne smije dogoditi! Šahtar igra napadački nogomet, volimo tako igrati, no znat ćemo ovoga puta postaviti se čvrsto i zatvoriti sve prilaze našem golu - rekao je kapetan hrvatske reprezentacije i igrač za kojega je već neko vrijeme zainteresiran veliki Liverpool. No Srna je odlučan u namjeri da sa Šahtarom osvoji nešto veliko. Kup Uefe je idealna prilika, no s druge strane u polufinalu će stajati neugodan protivnik. S dobrim napadom, ali i čvrstom obranom, u kojoj je standardan Goran Sablić.
- Nije važno igramo li prvenstvo, Kup ili Kup Uefe, Šahtar je uvijek Šahtar - kaže Sablić, koji je prošle sezone sudjelovao u očajnim igrama Hajduka. Tada nije bio ni blizu osvajanja prvenstva, ove godine mogao bi uzeti Kup Uefe.
- Prvu utakmicu igramo doma i moramo ići na pobjedu. Ako već ne uspijemo pobijediti, moramo barem sačuvati našu mrežu - rekao je Sinjanin Sablić.
Po svemu sudeći, golova neće biti previše. Ako ih uopće bude. Uostalom, prve polufinalne utakmice Lige prvaka najbolji su pokazatelj kako se velike momčadi postavljaju u utakmicama ovakvog značaja. A za Šahtar i Dinamo ovo su utakmice od najvećeg značaja, u to ne treba sumnjati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku