Obavijesti

Sport

Komentari 3

Srna ima peti najjači šut, Mihić četvrti najbrži igrač, a Hrvatska je najefikasnija momčad Eura!

Srna ima peti najjači šut, Mihić četvrti najbrži igrač, a Hrvatska je najefikasnija momčad Eura!
7

Iako nam se u Njemačkoj ukazala nova, mlada i perspektivna golmanska postava, ipak su i ovaj put naši vratari daleko od vrha. I po broju obrana i po postotku. A njemački i francuski golmani, tradicionalno, u vrhu...

VIDEO

Hrvatska je rukometna reprezentacija nakon prvoga kruga sedmi favorit za osvajanje Europskog prvenstva. Iako ima najefikasniju momčad na Euru!

Nakon prvog seta utakmica više nećemo gledati S. Makedoniju, Švicarsku, Španjolsku, Rumunjsku, Crnu Goru, Srbiju, Poljsku, Farske Otoke, Gruziju, BiH, Češku i Grčku, a 12 najboljih nastavlja lov na medalje.

Pokretanje videa...

Hrvatska u Mannheimu 02:42

Statistički, Hrvatska ima najefikasniji napad Europe! U tri utakmice zabila je 32,7 golova po susretu, više su utrpali tek Danska i Švedska, po 33,3, ali Perkovčevi su jurišnici realizirali čak 74,8 posto napada! Danska je uspješnost 73,5 posto, švedska 70,4, a još samo Nizozemska i Slovenija imaju više od 70 posto realizacije napada.

Najbolji strijelci nakon prvoga kruga su Španjolac Aleix Gomez Abello i Nijemac Juri Knorr sa po 24 gola, dok je najbolji Hrvat Mario Šoštarić na 11. mjestu s 18 golova, ali i nevjerojatnom statistikom bez ijednog pormašaja! Iz sedmeraca 8/8, iz igre 10/10. Najubojitiji je Francuz Dika Mem sa 17 golova, a najbliži Šoštarićevu stopostotnom učinku je Ludovic Fabregas sa šutem 13/14, odnosno 92,9 posto.

Poreč: Croatia Cup, Hrvatska - Crna Gora

Hrvatska je sedmerce pucala 10/11, jednako kao Njemačka, a uspješniji su samo Španjolska (12/12) i Farski Otoci (15/16). Koji su već stigli kućama.

Najbolji asistent Eura je Faranin Skpagotu s 25 asistencija, naš je najbolji Srna s deset.

Čeh Tomas Mrkva sakupio je najviše obrana 34, njemačka jedinica Wolff ima ih 30 (38,46 posto obranjenih udaraca), Španjolac Perez de Vargas protiv Hrvatske je imao tek jednu obranu, ali na kraju natjecanja ipak je došao do 25, dok su i francuski golmani statistički uspješniji od naših.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Romania

Remi Desbonnet ima 20 obrana i 27,4 posto uspješnosti, a Samir Bellahcene 12 obrana i čak 44,4 posto zaustavljenih udaraca. Od našeg trojca Matej Mandić sakupio je 16 obrana (26,23 posto), Kuzmanović šest obrana (28,57 posto), a Ivić pet obrana (19,23 posto) i ni jedan nije u vrhu.

Najjači šut Europskog prvenstva imao je Srbin Bojan Radivojević, koji je opalio 129,46 km/h, Zvonimir Srna peti je sa 127,3 km/h, a u top 30 Eura od naših je još Duvnjak, sa šutem od 124,96 km/h.

Najbrži sprint pretrčao je Francuz Dylan Nahi, koji je pojurio 31,57 km/h, a Lovro Mihić četvrti je s trkom od 30,92 km/h.

Standings provided by Sofascore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta