Obavijesti

Sport

Komentari 62

Srna: Imao sam od Chelseaja i Bayerna konkretne ponude...

Srna: Imao sam od Chelseaja i Bayerna konkretne ponude...
1

"Imao sam ponude, ali sam slušao srce i ostao u Šahtaru. Moje zdravlje i zdravlje moje obitelji je na prvom mjestu, a da li živiš u Donjecku ili Londonu manje je važno"

VIDEO

Darijo Srna dao je poveći intervju za Večernje novosti, a najzanimljivije je rekao na samom kraju. Priznao je kako je imao ponude Chelseaja i Bayerna.

- Imao sam dvije konkretne ponude, ali sam slušao srce i ostao u Šahtaru s kojim sam rastao 11 godina. Imao bih tamo više novca, ali moje srce je presudilo. Pričao sam sa suprugom, obitelji, petoro je pametnije nego jedan, ali odluka je bila na meni. Moje zdravlje i zdravlje moje obitelji je na prvom mjestu, a da li živiš u Donjecku ili Londonu manje je važno - rekao je kapetan ukrajinskog kluba i hrvatske nogometne reprezentacije.

Objasnio je zašto su 'kockasti' tako uspješni.

- Mi smo preskočili samo jedno veliko natjecanje u posljednjih 12 godina, imamo iskustvo i mladost, a svaki izbornik daje nešto pozitivno. Za zemlju od četiri milijuna stanovnika to je nevjerojatan uspjeh. Svi se čude kako igramo tako srčano za reprezentaciju. Za nas je Hrvatska svetinja, institucija koju treba poštovati, nije bitno o kome se radi, ako se ne ponaša u skladu sa zahtjevima, njemu nije mjesto u selekciji.

Iznimno poštuje bivšeg srpskog izbornika.

- Mene je Siniša Mihajlović oduševio iako nije odveo Srbiju u Brazil. Njegov problem je bio samo što je o nogometu razmišljao kao Talijan. Mi na Balkanu smo specifični ljudi, teško prihvaćamo drugačija mišljenja. Uspostavio je red, rad i disciplinu, a to je na ovim prostorima uspjeh. Uvjeren sam da bi Srbija s Mihajlovićem otišla na EP u Francusku i ne znam gdje bi im bila granica s takvim igračima.

Na Svjetsko prvenstvu želi barem prolaz u 2. krug, a veseli se otvaranju protiv domaćina.

- Tu utakmicu treba „guštati“, svaki rezultat je uspjeh. Ljudi moraju da shvate da se pamte samo prva i posljednja utakmica na turniru. U ostalima treba ići na sve ili ništa. Hrvatska je uvijek s najvećima igrala vrlo dobro, nikad nije podbacila. Brazil je favorit za osvajanje SP-a, ali mi ne bježimo da smo bar u istoj ravni s ostalim reprezentacijama u borbi za 2. mjesto. Kamerun i Meksiko nisu bolji od nas. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi