Obavijesti

Sport

Komentari 4

Zagrebaši nakon pobjede: Uz ovu publiku je lakše igrati, a obećali smo da ćemo pobijediti

Zagrebaši nakon pobjede: Uz ovu publiku je lakše igrati, a obećali smo da ćemo pobijediti

I u prvoj utakmici protiv Szegeda smo vodili pet razlike na poluvremenu. Rekli smo danas na poluvremenu da krećemo od 0-0, da se ne bi dogodilo kao u Szegedu, rekao je Zvonimir Srna

VIDEO

Zagreb je ove sezone šokirao velikane, ali i prosipao bodove u Ligi prvaka i bili su svjesni da im je utakmica protiv Pick Szegeda ključna. U prvom susretu u Mađarskoj izgubili su tijesno 27-26, no sada su u Areni demonstrirali svoju snagu pred sedam tisuća navijača.

Hrvatski prvak je razbio Szeged 30-25 i primakao mu se na samo bod zaostatka četiri kola prije kraja. Mađari drže šesto mjesto koje vodi u osminu finala, a do kraja će biti dovoljno bodova za i preskočiti ih na tablici.

- Odlična utakmica, odlična izvedba. Moglo je završiti većom razlikom. Zaslužili su moji igrači ovu pobjedu. Mislim da ova momčad raste iz utakmice u utakmicu. Protiv Aalborga smo isto krenuli s minusom, pa smo stigli, što znači da smo postali svjesni da to možemo, a to je jako važan trenutak. Malo nam je na kraju falio igrač za rotaciju, malo smo se zadovoljili, ali na kraju pobjeda je najvažnija - rekao je pomoćni trener Zagreba Andrija Nikolić koji na klupi mijenja Nenada Šoštarića. Izostat će neko vrijeme zbog operacije kralježnice.

Da je Zvonimir Srna bio u Szegedu, možda bi Zagreb i slavio. 

- Da je Srna bio u Szegedu vjerojatno bi bilo drugačije, ali nije bio. Najvažnije je da je sada opet tu.

Još uvijek nema Poljaka Walczaka. 

- Što se Walczaka tiče, nadam se da će biti spreman za Bitolu.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ivan Čupić koji je zabio šest golova, gol manje zabio je Zvonimir Srna, a Matej Mandić opet je zaključao gol. Obranio je 11 lopti.

- Hvala publici koja nas je ispratila, uz njih je lakše igrati. Vladala je sjajna atmosfera svih 60 minuta u Areni. Odigrali smo jako dobru utakmicu. Promašili smo pet, šest zicera na početku, to je razlog zašto se nismo odvojili. Bili smo mirni. Znali smo da stvaramo šanse, bili smo spremni na sve i mislim da smo odradili odličnu utakmicu - rekao je Zvonimir Srna nakon velike pobjede.

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, RK Zagreb - OTP Bank Pick Szeged

Metkovska veza je funkcionirala. Čupić je zabio šest, Srna pet. 

- Drago mi je što smo pobijedili, on i ja smo vukli ovu utakmicu, drugi put će netko drugi. Najbitnije je da osvajamo bodove i da nas ovi divni ljudi dolaze gledati.

Zagreb je mogao i uvjerljivije slaviti, ali sjajna vijest je što će u slučaju jednakog broja bodova na kraju sezone sa Szegedom imati bolji međusobni omjer. 

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, RK Zagreb - OTP Bank Pick Szeged

- I u prvoj utakmici smo vodili pet razlike na poluvremenu. Rekli smo danas na poluvremenu da krećemo od 0-0, da se ne bi dogodilo kao u Szegedu. Da smo uzeli bod, dosta bi nam pomoglo, možda bi to bilo za prolazak grupe. Nema veze, još je bodova u igri, stigli smo im na bod. Koncentrirani smo na Pelister.

Pelister nema ni bod, ali bit će vruća atmosfera u Bitolju. Utakmica se igra 7. prosinca.

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, RK Zagreb - OTP Bank Pick Szeged

- Oni su čvrsta ekipa. Ovo im je zadnja šansa da dođu do nekih bodova. Bit će vruć teren i sigurno će biti motivirani da nas pobijede. Bit će čvrsta utakmica, što nama i odgovara. Idemo po pobjedu.

Koliko vas remeti to što je Kolstad osvojio neke bodove za koje nitko nije vjerovao da će osvojiti. 

- Ne znam. Kolstad i Szeged su uzeli bodove koje nisu trebali, mi nismo koje smo trebali. Nema veze, puno je bodova u igri i idemo dalje. 

Ponosan na svoje igrače je nakon utakmice bio je i kapetan Jakov Gojun.

- Obećao sam da ćemo pobijediti, to smo i učinili. Odigrali smo jako dobru i čvrstu utakmicu i pokazali da smo ozbiljna momčad. Sada dolazi Bitola, oni su bez bodova, reklo bi se da će biti lako, ali svi smo svjesni da će to biti jako teško, da nam za to treba još jedna odlična izvedba, jer je to njima možda i posljednja šansa da uhvate neki bod u Ligi prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku