Obavijesti

Sport

Komentari 34

Srna treba jesti žgance, Pjatov igrao još u vrijeme perestrojke

Srna treba jesti žgance, Pjatov igrao još u vrijeme perestrojke
1

Volim vidjeti ovakav Dinamo koji i kao gost u Ligi prvaka ide po pobjedu, kad ima taj pobjednički gard. Mislim da Šahtar sada ima i određeni strah od utakmice u Zagrebu, kaže Jeličić

VIDEO

Jošku Jeličiću i Stipi Pletikosi u studiju PlanetSporta priključio se izbornik mlade reprezentacije Hrvatske, Igor Bišćan. Sve su sjajno predvidjeli i uživali u odličnom Dinamovom izdanju.

Pokretanje videa...

00:28

- Igore, mi smo igrali za Dinamo u Ligi prvaka, bili smo lepršaviji od ove generacije, ali... Mi bi ili zabili tri komada ili primili tri komada, nismo imali ovakvu čvrstinu - pričao je Jeličić, a Bišćan odgovorio:

- Istina, mi smo imali puni više oscilacija. Zato ovi dečki i jesu tu gdje jesu. Imaju kontinuitet, koncentracija im ne pada, žive kako treba i sada su na korak do prolaska skupine Lige prvaka. Dinamo ne daje prostora protivniku, a ne riskira previše. To je kompletna momčad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naravno, moralo se osvrnuti na neshvatljiv kiks Šahtarovog vratara:

- Upoznat sam antologijom gluposti Andrija Pjatova, ali ovo sigurno ostaje kao najveća dosad - govorio je Jeličić.

- Ma ne samo da ga je gurnuo nego i nogama pomeo, kao Khabib Nurmagomedov - komentirao je Pletikosa, a Bišćan se čudio:

- I još u doba VAR-a! - nije mogao bivši Rijekin trener shvatiti potez jednog tako iskusnog profesionalca kao što je Pjatov.

- Ma kakav VAR, Pjatov je branio u doba 'perestrojke' - smijao se Jeličić.

Ni pobjeda nad Šahtarom ne jamči ništa, puno ovisi o Cityju
Ni pobjeda nad Šahtarom ne jamči ništa, puno ovisi o Cityju

- Šahtar osim golova nije ni imao izglednih prigoda, ali kvalitetom su došli do ta dva gola kad se Dinamo previše povukao - govorio je Jeličić pa najavljujući reakciju Darija Srne rekao:

- Nenad Bjelica je svakom Dinamovom igraču dignuo vrijednost, a sad ćemo čuti našeg Darija koji mora pojesti još puno žganaca u tom trenerskom poslu!

Na kraju utakmice jedine su kritike išle na pojedine reakcije Petra Stojanovića i dva kiksa obrane kod Šahtarovih golova, a na poluvremenu je bilo uočljivo zadovoljstvo trojca u studiju:

- Vrlo dobar Dinamo, visok pritisak Dinama na Stepanenka je trebao i napravili su ga. Nedovoljno dobro igra Šahtar u obveznom, obrambenom dijelu priče. A Gavranović dobro mijenja Petkovića, bori se, sudjeluje u igri... - pričao je Jeličić, a Pletikosa komentirao prvi gol Ukrajinaca:

- Meni se čini da je Livaković ipak trebao 'povećati obujam tijela', skratiti kut...

Bišćan je pak vidio kiks obrane i odlično najavio nastavak:

Catherine je mrvicu zaspao i odmah se otvorio prostor između njega i Dilavera. Ako ovako nastavi Dinamo je bliži drugom golu od Šahtara! - rekao je i 100% pogodio Bišćan.

Ukrajinci razočarani: Šahtar je bez rješenja za odlični Dinamo!
Ukrajinci razočarani: Šahtar je bez rješenja za odlični Dinamo!

A Pletikosa je i prije prvog sučevog zvižduka najavio:

- Dinamo ima šansu ostvariti san prolaska skupine Lige prvaka. Šahtar nije neranjiv, sa njima se može igrati i sa njima se može nadigravati. Jedino... Oprez: opasniji su u gostima nego kod kuće!

Bišćan je komentirao Bjeličinih 5-3-2:

- Na papiru ovih 3-5-2 djeluje nešto defenzivnije nego protiv Atalante, ali ključ je hoće li Dinamovi bekovi natjerati Šahtarova krila da budu okupirana sa njima ili obrnuto. Teže bi Dinamu bilo da je stadion pun i da je podrška Šahtaru žešća. U Maksimiru će Dinamo imati taj impuls s tribina kojeg Šahtar nema jer ne igra u svom Donjecku nego u Harkivu.

- Nositelji igre Šahtara imaju preko 30 godina, Dinamo iskustvu mora parirati energijom i odlučnošću. Kako kaže Nino Bule, tehnički su jaki pa nekada izgleda kao da igraju futsal kad su na 20-ak metara od protivničkog gola. Stojanović i Leovac trebaju biti hrabri prema naprijed, bit će prostora za napadačke akcije preko bokova - pričao je Jeličić uoči utakmice u kojoj je Dinamo na kraju oduševio trojac u studiju PlanetSporta.

Pokretanje videa...

08:03
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener