Obavijesti

Sport

Komentari 57

Srpkinje hvale Hrvatice: One su apsolutni hit, baš smo sretne zbog njih. Ma, to vam je Balkan

Srpkinje hvale Hrvatice: One su apsolutni hit, baš smo sretne zbog njih. Ma, to vam je Balkan

Govorili su svi da je Hrvatska autsajder, a ja sam govorio da nije. To je odlično ukomponirana ekipa, Šoštarić je dugo s njima, to je sve jedan klub, pojačan s Katarinom Ježić i Ćamilom Mičijević. Jako su borbene, lijepo je o Hrvatskoj govorio izbornik Srbije Ljubomir Obradović.

VIDEO

Neopterećene, a opet, zar je uopće upitno, u stavu spremno za tri od tri Hrvatice večeras (18:15, PlanetSport 1) zatvaraju grupnu fazu Europskog prvenstva protiv Srbije. S ulaznicom za drugi krug, prvi put nakon deset godina, s dva čuda iza sebe koja su djevojkama, kako kaže izbornik Nenad Šoštarić, gard luzera promijenila u gard pobjednika.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hrvatskih rukometašica

Pokretanje videa...

Rukometašice srušile svjetske prvakinje 06:38

Ako su mogle protiv Mađarske pa Nizozemske, onda mogu i protiv Srbije koja jest dobra, iskusnija od nas, ali ne i rang Nizozemki. Igramo za četiri boda u drugoj fazi koja bi otvorila čak i vrata polufinala. Ako je dopušteno sanjati...

- Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše kvalitete, ali jednostavno, kao i obično rekli smo idemo korak po korak. Pripremat ćemo se za njih u detalje, razraditi sitnice koje su nam strašno bitne, koje čine razliku između jednog i drugog - rekao je izbornik Šoštarić.

Obrana je bolji dio ekipe, kod Šoštarića je uvijek bilo tako, sada pogotovo jer u napadu nemamo ekstra klasu koja će sama riješiti utakmicu iako je Larissa Kalaus protiv Nizozemske (9/10) izgledala tako.

- U mojoj rukometnoj filozofiji obrana je ta koja bi trebala imati  prednost jer ne samo da ti omogućuje lakše golove iz kontre, nego ti i omogućuje da slobodnije igraš u napadu. Znači da nemaš pritisak, da ti se ruka ne skrati, a kad igrač igra slobodno u napadu, onda igra najbolje. Prema tome, tu moramo raditi isto ono što smo radili ove dvije utakmice, evo vidite da smo primili zaista mali broj golova.

France vs Montenegro

U toj obrani, koja, kad treba, može srediti Mađarsku s 5-1 i 3-2-1, pa potom Nizozemsku sa 6-0, veliku ulogu ima Ana Debelić.

- Mislim da smo mi sami sebi najveća opasnost i najveći plus. Srbija ima kvalitetnu ekipu, od gola do vanjske linije, ali mislim da moramo dati sve od sebe kao i ove dvije tekme i da ne bi trebalo bit problema. Naša najveća snaga je to naše zajedništvo, kao i ove dvije utakmice, da dajemo svaka od sebe svoj maksimum, jedna za drugu i to je najbolji recept - kazala je Debelić.

Srbija igra za prolazak, što vjerojatno nije mislila da će morati nakon što je okrenula -7 u drugom poluvremenu protiv Nizozemske i to bez Andree Lekić, motora i ponajbolje svjetske igračice, koja se teže ozlijedila i završila turnir, vjerojatno i sezonu. Zbog korona-razloga već 18 sati kasnije nisu mogle ispratiti ritam Mađarica (26-38).

- Govorili su svi da je Hrvatska autsajder, a ja sam govorio da nije. To je odlično ukomponirana ekipa, Šoštarić je dugo s njima, to je sve jedan klub, pojačan s Katarinom Ježić i Ćamilom Mičijević. Jako su borbene - lijepo je o Hrvatskoj govorio izbornik Srbije Ljubomir Obradović.

Handball Laenderspiel / Germany - Serbien 26:19

Pa na što pripaziti? Krsnik će se morati dobro pozabaviti sa Stoiljković kojoj ne treba puno prostora, Liščević je preuzela ulogu Lekić, Krpež-Slezak na desnom krilu bila je najbolji strijelac prošlog Eura, Pop-Lazić dominira na crti i u obrani zajedno s Trifunović. Ona, Lavko, koja se vratila nakon korone, i Risović nekad su igrale u Podravki. Iz generacije koja je 2013. bila viceprvak svijeta, kod kuće, tu su još, uz Lekić, Risović, Krpež-Slezak, Tomašević, Stoiljković, Liščević, Lavko. Nema više autoriteta Dragane Cvijić i Sanje Damnjanović koja je prije dva mjeseca završila karijeru.

- Hrvatska je apsolutni hit, pokazale su fantastičnu igru. Došle su s drugom momčadi, kako kažu, i dokazale da imaju kvalitetu. Balkanski su izašle i borile se, isplatila im se svaka kapljica znoja. Djevojke su jako dobre, sretna sam zbog njih, poznajemo se - rekla je Liščević.

Rostov, Budućnost, Brest, Valcea... Ako se gledaju klubovi u kojima igraju Srpkinje, one su favoriti, ali...

- Sve je moguće u posljednjoj utakmici, može svega biti. Možemo proći dalje s četiri boda, možemo ispasti ili proći s porazom. Hrvatska ima kvalitetu i ogromno srce, ali ima ga i Srbija. Mislim da smo mi favoriti, a mislim da bi tako i one rekle.

A što o Hrvatskoj kaže Lavko?

 To je Balkan. Sličan, skoro isti mentalitet, sličan sistem igre, znamo koje karakteristike ima svaka igračica. Djevojke su napredovale, usavršile su se. Ne sjećam se kada smo posljednji put igrali s Hrvaticama. Moramo odigrati šah s njima. Igrale su duboku obranu u prve dvije utakmice. Ostaje nam da se nadigravamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi