Obavijesti

Sport

Komentari 2

Srpski izbornik: Zasluženo su nas pobijedili. Stalno su vodili

Srpski izbornik: Zasluženo su nas pobijedili. Stalno su vodili

Nije bilo dovoljno ipak. Što reći. I dalje je sve u našim rukama, ako želimo dalje, znamo što moramo napraviti. Imamo dva dana za pripremiti se, rekao je srpski golman Vladimir Cupara

VIDEO

Hrvatska je pobijedila Srbiju (23-20) u drugom kolu grupne faze i stigla na korak od drugog kruga. Hrvatski i srpski navijači zajedno su navijali i družili se prije utakmice, ali u krcatoj dvorani je to bila naelektrizirana atmosfera. Jako puno tenzija, ali fer i korektno navijanje.

Pokretanje videa...

Navijači ispred Pick Arene prije utakmice Hrvatska Srbija VIDEO

Što se tiče parketa, Hrvatska je dominirala od prve minute. Ušli smo u utakmicu s tri gola prednosti, padali i oscilirali tijekom prvog dijela i dopustili Srbima da se vrate, no na klasu Luke Cindrića otišli smo na predah s plus dva. U nastavku smo pojačali obranu, napad je sve bolje funkcionirao. Nismo ispuštali prednost, pred kraj susreta povećali smo na plus pet i priči je bio kraj. Kvaliteta je došla do izražaja, a vidjelo se i koliko nam je falio Luka Cindrić. 

No, Srbi su pokazali veliku borbu. Bila je to čvrsta i teška utakmica, prava rovovska bitka. Razlika je nebo i zemlja u odnosu na naš posljednji susret prije dvije godine u Grazu. Toni Gerona stabilizirao je momčad koja je bila u kaosu. Igrači su se međusobno svađali, postojali su klanovi, no sa svojim španjolskim temperamentom uspio je sve posložiti. Protiv nas nije išlo, ali Srbi i dalje imaju sve u svojim rukama. 

Za prolazak u drugi krug moraju pobijediti Francuze s dva ili više razlike. Jako teško, ali itekako moguće. 

- Čestitke mojim prijateljima i suigračima na ovoj borbi, čestitke Hrvatskoj na pobjedi i hvala svim navijačima koji su nam dali snagu. Nije bilo dovoljno ipak. Što reći. I dalje je sve u našim rukama, ako želimo dalje, znamo što moramo napraviti. Imamo dva dana za pripremiti se - rekao je srpski golman Vladimir Cupara. 

Najbolji u srpskim redovima bio je Bogdan Radivojević koji je zabio pet golova. Vukao ih je u prvom dijelu, ali kada se on ugasio, Srbija više nije mogla pratiti raspucane 'kauboje'. Najefikasniji kod nas su bili Čupić i Martinović sa šest golova, pet je utrpao Lučin, tri Cindrić.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - Croatia v Serbia

Srpski izbornik, Španjolac Toni Gerona, gospodski je priznao kako je Hrvatska bila bolja i zasluženo nosi dva boda. 

- Čestitke Hrvatskoj, zaslužili su pobjedu. Vodili su cijelo vrijeme. Bilo je teško vratiti se u drugom dijelu, borili smo se. Gubili smo loptu, u drugom dijelu Šunjić je imao nekoliko sjajnih obrana. Imali smo probleme u napadu s njihovom čvrstom obranom, to je to. Slažem se da je pobijedila momčad koja je bila bolja u obrani. Sad vidim da moramo još raditi. Zadovoljan sam kako radimo, ali nije dovoljno. Želimo se još poboljšati - rekao je on.

Slijedi dan odmora, a onda u ponedjeljak Dan D za jedne i druge. Srbija za prolazak dalje mora pobijediti Francusku s dva ili više razlike, a našim rukometašima će za drugi krug biti dovoljna pobjeda protiv Ukrajine te pobjeda Francuske ili minimalna pobjeda Srbije. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja