Sport

Komentari 18

Srpski mediji: HDZ i SDP protiv su regionalne nogometne lige

Srpski mediji: HDZ i SDP protiv su regionalne nogometne lige

Regionalne sportske lige koje su zaživjele pokrenute su nakon dogovora nacionalnih saveza i bez intervencije službene politike, kazao je ministar Radovan Fuchs

Ideja regionalne lige u nogometu mogla bi uskoro zaživjeti na prostoru bivše Jugoslavije. Čak je i predsjednik Uefe Michel Platini podržao tu ideju, pa bi nakon vaterpola, košarke, rukometa i nogomet imao prilike postati kvalitetniji sport na ovim prostorima. No, srpski mediji donose priču da se regionalna liga 'sabotira' od strane hrvatskih političara. Hrvatsko Ministarstvo znanosti, sporta i obrazovanja smatra kako se država ne bi trebala miješati u formiranje lige.

"Regionalne sportske lige koje su zaživjele, pokrenute su nakon dogovora nacionalnih saveza i bez intervencije službene politike", stoji u priopćenju našeg ministarstva, a prenosi srpski Press.

Svoje mišljenje iznijeli su Arsen Bauk iz SDP-a i Ivan Jarnjak iz HDZ-a koji su kazali da je prerano razmišljati o tome, a i pitanje je hoće li se ideja ikada realizirati zbog sigurnosnih razloga.

Potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić kazao je kao namjerava na tu temu razgovarati s hrvatskim kolegama.

- Moguće je organizirati i osigurati utakmice regionalne lige i u nogometu. Razgovarat ćemo o tome s kolegama iz Hrvatske ako ideja zaživi. Policije svih država međusobno surađuju. Primjerice kad je Arsenal gostovao u Beogradu, engleska policija ponudila je da dođe i da nam pomogne, ali mi smo procjenili da to nije potrebno - kazao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Najčitaniji članci