Obavijesti

Sport

Komentari 73

Srušilo se sve: Naslov izmiče, trener na odlasku, kazna Fife...

Srušilo se sve: Naslov izmiče, trener na odlasku, kazna Fife...
4

MESSIJEV IZBOR Gerardo Martino došao je na klupu Barcelone zahvaljujući Leovu utjecaju, no na rubu je debakla. Poraz od Granade je bolan i udaljio ih je od titule...

VIDEO

Prvi put od kraja kolovoza 2008. godine Barcelona nije zabila gol u dvije utakmice zaredom. Tada nisu zabili protiv Wisle i Numancije, sad protiv Atletica i Granade. Dva poraza od 1-0 značila su ispadanje iz Lige prvaka i možda gubitak borbe za naslov prvaka.

Adios, Liga! Adios, Tata, pišu vodeći katalonski sportski listovi. Čini se da je došao kraj jedne velike ere. Godinama smo uživali u nogometnoj magiji i čarobnim potezima Messija i društva. S Martinom su očito došli teški dani.

- Ove sezone poklopilo se puno toga lošega i uvjeren sam da će na ljeto biti velikih promjena. U Barceloni je svaka sezona u kojoj se ne osvoji španjolsko prvenstvo ili Liga prvaka u najmanju ruku neuspješna. A kad je tako, uobičajeno je da se ne mijenja samo trener, nego i sportski direktor, kompletna stručna vertikala u pravilu odlazi. No puno će toga ovisiti o konačnoj odluci Fife u slučaju zabrane transfera. To će odrediti u kojem će smjeru klub krenuti - rekao nam je jučer Goran Vučević, bivši igrač katalonskog diva.

Sportski direktor Hajduka smatra kako su neke stvari koje se događaju i očekivane.

- Uoči sezone provedena je anketa u kojoj je 82 posto navijača Barcelone izjavilo kako ne vjeruje ovoj momčadi. A kad je Martino počeo na klupu stavljati Xavija i Iniestu, to je nezadovoljstvo bilo sve veće. Navijači Barcelone su specifični. Ako njihova momčad vodi 2-0 ili 3-0, a ne igra dobro, oni svejedno zvižde. Dogodilo bi se ovo i prije da nije bilo pobjede protiv Reala u El Clasicu - dodao je Vučević.

Nekad igra u gostima za Barcelonu nije bila problem, a sad je to postala “noćna mora”. Četiri od pet utakmica u Primeri Barcelona je izgubila u gostima. Triput po 1-0. Potpuno je ovisna o Leu Messiju, koji je zabio sedam od posljednjih deset golova, četiri iz penala.

Ipak, i najvećim se majstorima događaju pogreške...

Baš je Leo prošlog ljeta bio najglasniji kad se birao trener. Njegove su riječi bile ključne, presudile su da na klupu dođe njegov sunarodnjak Tata Martino, koji očito nije dorastao ovom teškom zadatku. Nekad je polufinale Lige prvaka i naslov španjolskog prvaka bila “zicer”, sad bi i osvajanje Kupa kralja u srijedu protiv Reala bila premija za Katalonce.

Umjesto Martina Simeone, Enrique, Klopp ili De Boer

Već se nekoliko mjeseci u katalonskim medijima naveliko raspravlja tko će na kraju sezone naslijediti Gerarda Martina na klupi Barcelone. Kladionice najviše šanse daju bivšem igraču Barce, Luisu Enriqueu, koji ove sezone sjedi na klupi Celte. Dobro kotira i trener Atletica Diego Simeone, koji je ove sezone prava “noćna mora” za Katalonce. 

Kandidati su i Frank de Boer, Jürgen Klopp te Ernesto Valverde. Jedan od ovih trenera trebao bi u lipnju stići na Nou Camp, nitko više ne vjeruje da će Martino ostati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.