Obavijesti

Sport

Komentari 13

VIDEO Bolno poniženje zvijezde francuskog boksa. Srušio je san Hrgoviću, a sad pred mirovinom

VIDEO Bolno poniženje zvijezde francuskog boksa. Srušio je san Hrgoviću, a sad pred mirovinom

Francuski boksač Tony Yoka, olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira, izgubio je i treći put u nizu, ovaj put od Ryada Merhyja, i oprostio se od ozbiljne boksačke karijere

VIDEO

Stajao je na postolju s broncom oko vrata, sretan i ponosan zbog medalje, ali s gorčinom u ustima. On je tada u Rio de Janeiro došao s jednim ciljem. Da se u Hrvatsku vrati sa zlatnom olimpijskom medaljom. Nažalost, taj san mu je ugasio francuski boksač za kojeg su govorili da će pokoriti profesionalni boks.

Pokretanje videa...

Bravo, Filipe! Hrga nokautirao Australca u zadnjoj rundi meča 00:45

Više od sedam godina prošlo je otkako je Tony Yoka (31, 11-3) u polufinalu Olimpijskih igara pobijedio Filipa Hrgovića (31, 16-0)pa na koncu i osvojio zlato. Hrvat se tada morao zadovoljiti brončanom medaljom. 

Yoka je na temelju odlične amaterske karijere bio projiciran kao budući prvak. Potpisao je ugovor s francuskom televizijom Canal+ i inkasirao osam milijuna eura. Svjetski mediji i najjače promotorske kuće uzdizale su Yoku, radili na njegovom imidžu i stvorili od njega senzaciju. Od njegovog meča radili su se spektakli, priredbe se organizirale u pariškim arenama. I kada je godinu dana bio suspendiran zbog dopinga, što bi za mnoge značio kraj karijere, on se svejedno vratio i krenuo graditi gdje je i stao.

Kako je Yoka pao od vrha do dna 

Rio de Janeiro: Filip Hrgovi? osvojio broncu, u polufinalu izgubio od Yoke

Bio je francuski projekt u kojeg su uložili puno toga. S druge strane, Hrgović je morao graditi sve ispočetka i težim putem tražiti kartu do boksačke elite. I došli smo do toga da je u 2023. godine hrvatski boksač obavezni izazivač za IBF pojas, a Yoka? Pa čini se da se oprostio od ozbiljne boksačke karijere!

Yoka je u rujnu 2021. godine nokautirao Hrvata Petra Milasa i došao do 11. pobjede u profesionalnoj karijeri, a bila mu je to i posljednja. Uslijedila su tri poraza od Martina Bakolea, Carlosa Takama, a u nedjelju mu je posljednji poraz zadao Ryad Merhy (31, 32-2). Boksač iz Belgije je slavio jednoglasnom odlukom sudaca na kultnom Roland Garros stadionu u Parizu.

Nakon tri poraza u nizu i to od boksača koji su daleko od vrha, pitanje je hoće li Yoka više ikada dobiti priliku boriti se protiv glavnih boksačkih faca i samim time doći do prilike za pojas i 'masnu' zaradu. Nije više zanimljiv promotorima i publici, dakle više nitko nema koristi od njega. Nažalost, to je bolna istina današnjeg sporta. Izgledao je indisponirano protiv Merhyja, kao da je i sam puknuo pod pritiskom koji je bio ogroman još od 2017. godine kada je kročio u profesionalni svijet. Očekivanja su, očito, bila prevelika za njegova pleća.

U samo šest godina je od statusa buduće superzvijezde kojoj su se predviđale najveće stvari došao do boksača koji je vrlo vjerojatno završio s ozbiljnom karijerom.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika