Obavijesti

Sport

Komentari 4

Srušio Real, a profesionalac je od prošle godine: Uz nogomet sam radio, kosio travnjake...

Srušio Real, a profesionalac je od prošle godine: Uz nogomet sam radio, kosio travnjake...

Bio sam zaposlen u općini Differdange, zadužen za travnjake. Kosio sam travu Jos-Haupert stadiona, gdje sam igrao nedjeljom. To mi je iskustvo dalo poseban odnos s terenom, otkrio je Sebastien Thill

VIDEO

Luksemburžanin Sebastien Thill (27) postao je junak Šerifa iz Tiraspola. U utorak je u utakmici Lige prvaka u Madridu zabio Realu i 2-1 pobjedu moldavskog kluba.

Pokretanje videa...

VIDEO VIJESTI 29.9. VIDEO

Bez sumnje, Thill je kreirao najveću pobjedu u povijesti moldavskog kluba, a možda i najveću senzaciju u povijesti Lige prvaka. Mobitel mu, kaže, ne prestaje zvoniti, a dao je intervju za francuski portal So Foot.

- Trenutačno sam dosta umoran. Sinoć smo se vratili u Moldaviju. Prije nego što smo ušli u avion, imali smo zabavu, nastavili smo s atmosferom iz svlačionice, ali čim smo se ukrcali, svi su otišli spavati. Sletjeli smo u Moldaviju u 6.30, zatim se sat vremena vozili autobusom i konačno sam stigao kući. U krevetu sam bio u 8 ujutro, spavao sam četiri sata - kazao je ofenzivni veznjak u uvodu.

Champions League - Group D - Real Madrid v Sheriff Tiraspol

'Radio sam u općini, kosio travu'

Šerif je ranije srušio i Šahtar i prvi je u skupini D sa šest bodova.

- U teškoj smo grupi, već smo uzeli šest bodova, što je odlično, ali ne smijemo kalkulirati. Moramo nastaviti biti fokusirani na našu igru. Prava smo momčad, dobro se branimo, dobri smo u kontrama i - znamo igrati nogomet. Bilo protiv Reala ili Šahtara, zabili smo lijepe golove iz pravih akcija. Ono što želim reći jest da četiri gola u Ligi prvaka ne mogu biti sreća. Imamo najmanji budžet, dolazimo iz Moldavije, bilo je pomalo normalno da nitko nije očekivao da ćemo pobijediti.

Thill je profesionalni nogometaš tek od prošle godine.

- Na početku prošle sezone, još sam bio u Luksemburgu s Progrès Niederkornom. Čak sam i igrao u prvoj utakmici sezone. Prije odlaska u ruski Tambov, a onda i u Tiraspol, još sam bio kod kuće, imao sam posao uz nogomet. Bio sam zaposlen u općini Differdange, zadužen za travnjake. Kosio sam travu Jos-Haupert stadiona, gdje sam igrao nedjeljom. To mi je iskustvo dalo poseban odnos s terenom - otkrio je 400.000 eura vrijedni veznjak.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Serbia v Luxembourg

'Pričao sam s Modrićem'

Travnjak na Bernabeuu ga je, kaže, razočarao.

- Nije bio ništa posebno. Upravo su bili postavili velike role trave. Mislim da će za mjesec dana biti u svom najboljem izdanju. Pričao sam dosta s Lukom Modrićem tijekom utakmice, razgovarali smo o utakmici, odlukama suca.

Isprva mu uopće nije bio cilj postati profesionalcem.

- Kad sam bio mlađi, to da postanem profesionalac uopće nije bio dio mojih planova. Vrijeme je prolazilo i vidio sam da su moja dva mlađa brata u tome uspjela, prijatelji iz selekcije također. Bio sam tako sretan zbog njih da sam i sam želio uspjeti. Rekao sam si da ne želim završiti karijeru sa žaljenjem i trudio sam se više. Ponosan sam što sam prvi Luksemburžanin koji je zabio u Ligi prvaka, ovo će ostati sa mnom do kraja života - zaključio je Thill.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao