Obavijesti

Sport

Komentari 14

Stanić: Kovačić je bio genijalan, Livaković kao divlja mačka, ali Turci su energetski viša razina...

Stanić: Kovačić je bio genijalan, Livaković kao divlja mačka, ali Turci su energetski viša razina...
8

Eto, vidjeli smo i da je Luka od krvi i mesa! Imao je dva pogrešna dodavanja u prvih 15 minuta, to ne pamtim. Turci su zaslužili bod, ali Dalić je izbjegao krizu, rekao je Mario Stanić

VIDEO

Ma takvih situacija bilo je dok sam ja igrao mnogo, ne treba zamjeriti Kramariću, rekao je odmah na početku Mario Stanić.

Nekadašnji as "vatrenih", strijelac prvoga gola Hrvatske na svjetskim prvenstvima, gostovao je u studiju Nove TV i analizirao pobjedu Dalićevih izabranika u Bursi 2-0.

Pokretanje videa...

Turska - Hrvatska 0-2 00:43

- Prvih 15 minuta bilo je napeto, a i vidjeli smo da je i Luka Modrić od krvi i mesa. U 15 minuta imao je dva pogrešna pasa, što se ne sjećam kad je ikada imao. No, zabili smo golove u idealnim trenucima, kao što smo ga protiv Walesa primili u najgorem trenutku.

Unatoč pobjedi "vatrenih", Stanić je nahvalio Turke.

Livaković je imao nevjerojatne reakcije

- Energetski su ipak na višoj razini nego mi.

U tih prvih 15 minuta dvaput je naše spasio Livaković.

- Bio je kao divlja mačka! Nevjerojatne reakcije kad se lomila utakmica. Nekad baš to nedostaje, takva partija golmana. Ali tih prvih 15 minuta bilo je baš atipično za nas, s toliko tehničkih pogrešaka kod predaje lopte. Kad su nas Turci stiskali presingom, jako dobro smo iznosili, a kod čistih pasova griješili.

Izdvojio je jedan detalj.

POGLEDAJTE VIDEO: 'GRIJEŠILI SMO BESPOTREBNO, LIVAKOVIĆ NAS JE SPASIO'

Modrić prvi ide u presing

- Kod presinga Modrić kreće prvi, ide na golmana, najistureniji je i to je njegova kvaliteta, on je bio inicijator presinga za drugi gol.

Nahvalio je i dvostrukog strijelca:

Kovačić zabio i drugi gol Turcima

- Kovačić je bio genijalan, prvo ime ove dvije utakmice ako ih gledamo u paketu. Promovira se u lidera, a često su ga osporavali, baš zato jer se vidio prostor za napredak. Sad dobiva na sigurnosti i bit će reprezentacija u dobrim rukama i nakon Luke. Potvrđuje ono što igra u Chelseaju. Kova je uvijek čvrsto na zemlji, dobiva samopouzdanje i dobro se nosi s pritiscima. Možda je rano otišao iz Dinama u zahtjevnu ligu kao što je talijanska, čiji su klubovi skloni više vjerovati starijima. Oscilirao je pa otišao u Real, gdje nije igrao i bitna mu je odluka bila da ode u Englesku.

Još se jednom vratio na početak:

Bursa: Turska i Hrvatska sastale se u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024

- Kod prva velike šansa Turaka Brozović je napravio pogrešku kakve se ne sjećam. Livi je to sačuvao. Da su tada zabili, njihova bi energija počela rasti. Naši igrači nisu naučili na takve pogreške veznog reda pa su se psihološki tražili i trebalo je vremena da to legne. Za drugu šansu je bio pas Calhanoglua za udžbenike. Ali nemoguće je da u takvoj utakmici suparnik ništa ne napravi. Turci su nas mljeli energetski, u kontaktima, duelima i čak su zaslužili bod. Vrlo su kvalitetna momčad i bit će drugi u skupini.

Stanišić odličan, Pašalić ima instinkt

Jedan od junaka pobjede bio je Josip Stanišić.

Bursa: Turska i Hrvatska sastale se u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024

- Pohvale Daliću na odabiru, tko god kaže da je Stanišić bio igrač utakmice, neće pogriješiti. Siguran otraga i opasan naprijed, ima osjećaj za prostor.

Pašalić je imao zicer za 3-0.

- Šteta što nije zabio, jako ga cijenim jer se može ukazati iz drugog plana u prostor koji se otvori, a to je samo intuicija, to ne možeš naučiti, svaki put je u tom prostoru. I kod tog zicera golman mu je obranio pukom srećom. Atalanta igra posebno, za Italiju je to avangarda jer fizički je jako zahtjevno i tom igrom Atalanta gazi. A on to može pratiti.

Bursa: Turska i Hrvatska sastale se u 2. kolu kvalifikacija za EURO 2024

Na kraju je prokomentirao i izbornika:

- Dalić je bio svjestan težine utakmice. Znate, letvica je sad visoko, u 20 godina tri puta smo bili na postolju, a Italija dvaput nije ni bila na SP-u, Njemačka ispada u skupini... A kad je letvica tako visoko, to je uvijek ples na rubu krize. Jer čim jedna utakmica ne ide prema planu, odmah se spominje kriza. Ovom pobjedom Dalić je to izbjegao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka