Obavijesti

Sport

Komentari 26

Stari Emile Mpenza i golman iz Crvene zvezde čekaju Dinamo

Stari Emile Mpenza i golman iz Crvene zvezde čekaju Dinamo
2

Nefči je šesti put postao prvak Azerbajdžana, a momčad u kojoj su pet Brazilaca, dva Makedonca i ostarjela belgijska zvijezda pojačali su Sašom Stamenkovićem

VIDEO

Prije nepunih mjesec dana predsjednik Nefčija Sadyg Sadygov bio je na rukama igrača, slavio je šesti naslov prvaka Azerbajdžana, a već idućega dana krenuo u akciju.

- Želim pojačati momčad i napraviti nešto u Europi - ispalio je ambiciozni Sadygov i odmah s riječi prešao na djelo.

Ionako sasvim pristojnu momčad pojačao je golmanom Crvene zvezde Sašom Stamenkovićem pa najavio još nekoliko pojačanja. A kad on nešto kaže... Prošloga ljeta osebujni Sadygov doveo je u Baku kongoanskog Belgijca Emilea Mpenzu, bivšeg igrača HSV-a i Manchester Cityja, apsolutno najzvučnije ime u Nefčijevoj svlačionici. Doduše, posljednjih godina nekadašnji ekstra talent potucao se po Katru, nižim engleskim ligama i Švicarskoj, ali Tonel, Cufre i društvo morat će biti na oprezu.

Uz domaću zvijezdu, desnog beka Nadira Melikova, Nefči ima i petoricu Brazilaca, od kojih su dvojica stigla iz Gremija, a jedan iz Santosa. Ne mora previše značiti, ali zvuči opasno... Tu je i Yacine Hima, Francuz ponikao u Lyonovoj školi, te Makedonci Slavčo Georgievski i Igor Mitreski. Prvi ima 20 nastupa za Makedoniju, drugi čak 69, ali i karijeru u kojoj je igrao za moskovski Spartak i njemački Energie. U jednoj fazi karijere bio je i blizu potpisa za Bayern, nešto kasnije za Portsmouth. Opet, ne znači previše, ali...

Po svemu sudeći, Dinamo je teško mogao lošije proći. Klub je osnovan 1937., a u grbu ima - naftnu bušotinu. Dakle, ima i love. Stadion je malen, zdanje koje nosi ime Ismata Gayibova, azerbajdžanskoga generala i junaka kojeg su 1991. ubili Armenci, prima maksimalno 7500 gledatelja. No na će njemu Neftči igrati tek od ove sezone i moguće je da će Dinamo dočekati na starom stadionu Tofik Bakhramov, nacionalnom azerbajdžanskom, koji prima 30.000 ljudi.

 Trener im je klupska legenda

Do šestog naslova od azerbajdžanske samostalnosti (imaju i četiri kupa) Nefči je s klupe vodio Arif Asadov, 41-godišnjak koji je kao igrač stekao status klupske legende. Deset godina igrao je za Neftči, a imao je i tri kratke epizode u Rusiji. Trenerski je početnik, godinu dana je mlađi, ali i kudikamo neiskusniji od Krune Jurčića.

Neftchi Baku

Godina osnivanja: 1937.

Stadion: Tofiq Bahramov (kapacitet: 30.000)

Trener: Arif Asadov

Trofeji: 6 naslova prvaka, 4 Kupa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba