Obavijesti

Sport

Komentari 30

Stari znanci: Tko prijeti Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka?

Stari znanci: Tko prijeti Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka?

"Modri" će biti nositelji u ždrijebu trećeg pretkola Lige prvaka u ponedjeljak od 12 sati u Nyonu. Prođu li Omoniju, ići će na jednoga od šest prvaka. S većinom ima lijepe uspomene

VIDEO

Dinamo je prolaskom protiv islandskog prvaka Valura 5-2 prošao u drugo pretkolo Lige prvaka i reformom Uefinih natjecanja osigurao još najmanje šest europskih utakmica ovo ljeto.

Četvrtfinalist Europske lige idući će utorak od 20 sati dočekati ciparsku Omoniju, sudionika grupne faze toga natjecanja prošle sezone, a uzvrat je u utorak, 27. srpnja od 17 sati u Nikoziji.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovi dresovi

Pokretanje videa...

Novi dresovi Dinama VIDEO

Prođu li Ciprani dalje, Dinamo će nastaviti natjecanje u trećem pretkolu Europske lige 5. i 12. kolovoza, a čak i da tamo ne uspije, čekala bi ga utješna nagrada u play-offu Konferencijske lige 19. i 26. kolovoza.

S obzirom na to da se pretkola igraju iz tjedna u tjedan, Uefa će ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka održati prije prve utakmice drugog pretkola, u ponedjeljak od 12 sati.

Dinamov par ima status nositelja u svim pretkolima zbog visokog koeficijenta "modrih" (bolji ima samo Salzburg), a izvući će pobjednika jednog od šest parova:

  • Mura (Slovenija) - Ludogorec (Bugarska),
  • Malmö (Švedska) - HJK Helsinki (Finska),
  • Lincoln Red Imps (Gibraltar) - CFR Cluj (Bugarska),
  • Legija Varšava (Poljska) - Flora Tallinn (Estonija),
  • Alaškert (Armenija) - Šerif Tiraspol (Moldavija) ili
  • Ferencvaros (Mađarska) - Žalgiris (Litva).

Od potencijalnih 12 protivnika, Dinamo je u Europi igrao s njih sedam. Ludogoreca je izbacio u drugom pretkolu Lige prvaka 2012/13. golom Domagoja Vide u 98. minuti (4-3 ukupno), a sezonu poslije gubio u grupnoj fazi Europske lige (3-0 i 2-1). I s Malmöom ima lijepa sjećanja jer ga je izbacio iz play-offa Lige prvaka 2011/12. u dvije utakmice (4-3), a u trećem pretkolu iste sezone i finski HJK (3-1).

dinamo

Najsvježija sjećanja "modri" imaju na dvoboj s Clujom jer su ga prošle sezone u drugom pretkolu Lige prvaka izbacili na penale u Rumunjskoj 6-5. Ferencvaros je bio bolji u trećem pretkolu u Budimpešti 2-1, a onda je u play-offu za Europsku ligu na Maksimiru pala Flora 3-1.

Dinamo je izbacio Mađare iz iste faze Lige prvaka godinu dana ranije u dvije utakmice (5-1).

Zagreb: Dinamo u sedmoj minuti zabio gol Ferencvarošu - strijelac Dani Olmo

Čak triput ždrijeb je spojio Dinamo sa Šerifom. Prvo su Moldavci, u trećem pretkolu sezone 2010/11., na penale dramatično slavili na Maksimiru 7-6, a hrvatski prvak slavio je u iduća dva sraza, trećem pretkolu LP-a 2012/13. (5-0) i 2013/14. (4-0).

GNK Dinamo - FC Sheriff Tiraspol
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi