Obavijesti

Sport

Komentari 15

Štefulj pružio partiju života, a dinamovci se pogubili na buri...

Štefulj pružio partiju života, a dinamovci se pogubili na buri...
4

Tomečak je dominirao cijelom desnom stranom u sustavu 5-4-1, dok je dinamovac Perić imao velikih problema, kako s riječkim napadačima, tako i uvjetima na Rujevici

VIDEO

Rijeka se, pobjedom (1-0) protiv Dinama, plasirala u polufinale hrvatskog nogometnog Kupa. Bila je to čudna utakmica, bez puno pravog nogometa, snažna bura onemogućila je igračima obje momčadi normalnu igru. Rijeka je do pobjede stigla golom Čolaka kojem je asistirao mladi Štefulj. A pogledajmo kako su se u poprilično neregularnim uvjetima snašli nogometaši Rijeke i Dinama...

Ivor Pandur (7) - klinac od 19 godina daje sigurnost cijeloj momčadi. Zbog bure su mu se ispucane lopte vraćale u korner. Sudario se sa Smolčićem kod Petkovićevog zicera, ali Prskalo se može u miru oporavljati jer Rijeka u Panduru ima golmana kojem se vjeruje.

Ivan Tomečak (6,5) - cijela desna Rijekina strana bila je pod njegovom ingerencijom u Rožmanovih nesvakidašnjih 5-4-1. Jedan od Zagrepčana u riječkom sastavu, solidan u nimalo laganome hrvanju sa Leovcem i Oršićem.

od 90. Momčilo Raspopović (-) - igrao prekratko za ocjenu.

Joao Escoval (6,5) - 'Bišćanov poučak', na Dinamo sa tri stopera, godio mu je kao u prošlogodišnjem finalu. Prije pet dana 'plivao' po Kranjčevićevoj, a večeras se više nego solidno nosio sa Petkovićem i ekipom.

Darko Velkovski (6,5) - još jedan od tragičara iz Kranjčevićeve kojem je očekivano vrhunski pala 'terapija' zgusnute obrane umjesto da zajedno s kolegom iz stoperskog para bude ostavljen na širokom prostoru. Dobar, sklon jednostavnim i efikasnim rješenjima.

Hrvoje Smolčić (6,5) - napokon dočekao da igra ono što je igrao kroz gotovo cijelo svoje nogometno školovanje: ne lijevog bočnog nego stopera. I odigrao je dobro. Zakomplicirao život Panduru u 19', ali na Rijekinu sreći Petković je promašio nepromašivo. 

Danijel Štefulj (7) - debitirao za Rijeku pa nakon 15 minuta htio iz vlastite kože iskočiti od sreće jer je protiv Dinama u debiju namjestio gol. Pamtit će ovu utakmicu za sva vremena. O-d-l-i-č-an!

Tibor Halilović (7) - još jedan 100%-ni Zagrepčanin koji za Rijeku igra k'o da je rođen na centru Rujevice. Rastrčan, borben, dao sve od sebe da koliko-toliko poveže bijele redove pod manje-više stalnom Dinamovom presijom. Vrlo dobar, već uobičajeno.

Ivan Lepinjica (6,5) - malo preoštar, ali sa 20 godina igra skoro kao desetljeće stariji rutiner. Korektor ispred stoperskog trojca Modrima se više nego solidno suprotstavio i impresivnim fizikalijama i znanjem.

Stjepan Lončar (6,5) - dio veznog reda kojem je snaga protivnika, brojni izostanci u njegovoj momčadi i pragmatični taktički pristup nametnuo daleko više trke i defanzive nego kreacije. Obavio svoje kako treba, dao 100% pa uz zaslužene aplauze izašao u 75'.

od 75. Maxwell Acosty (-) - igrao prekratko za ocjenu

Franko Andrijašević (6,5) - dopala ga je uobičajena uloga 'plutajućeg' ofenzivca između veze i jedinog napadača Čolaka. Priroda raspleta stvari na terenu gurnula ga je u poziciju da daleko više trči u defanzivi i pokriva prostor nego gleda prema Livakoviću. Franko je i to obavio rutinerski dobro.

Antonio Čolak (7,5) - Ako Rijeka zabije, on je u rubrici 'strijelci'. Cijelu se utakmicu daleko od Livakovića tukao sa Dinamovom obranom, ali kad su mu namjestili tu jednu šansu... Čolak je napravio ono što treba: opet u Kupu Dinamu zavukao loptu u mrežu i odveo Rijeku u polufinale s Osijekom.

A kako su igrali igrači Dinama?

Dominik Livaković (5,5) - nemoćan kod pogotka Čolaka, imao velikih problema s vjetrom. Njegova su ispucavanja išla samo do 30-ak metara u prvom dijelu, a u tom je periodu imao i mnoštvo istrčavanja, glumio trećeg braniča. U nastavku zaustavio dalekometni pokušaj Halilovića, zamalo se i ozlijedio.

Petar Stojanović (5,5) - jedini gol Rijeke pao je preko 'njegove', desne strane, iako tu nije bio nikakav krivac, a nije imao gotovo nikakvih opasnijih napadačkih izleta.

Dino Perić (5) - mučio se s vjetrom, ali i riječkim nogometašima. Zaspao kod gola Čolaka, krajem prvoga dijela opasno mu je 'zapalio' i Andrijašević. Nije djelovao sigurno, niti je iz zadnje linije mogao biti miran u dodavanjima. Na koncu i 

Emir Dilaver (5,5) - na samom startu utakmice mogao zabiti poslije ubačaja Gojaka, a u defenzivnim ga je zadacima, kao i druge, mučio vjetar. Čvrst i borben, odigrao bez većih grešaka.

Marin Leovac (5,5) - obrambene zadaće odradio je korektno, prema naprijed ga nije bilo. Jedan od prvih koji je shvatio kako po ovakvim uvjetima nema potrebe tražiti rješenja po zemlji, već samo nabijati. Zaradio žuti karton, pa napustio igru.

od 78. Mario Ćuže () - ušao u završnici kada je Dinamo krenuo na 'sve ili ništa', nije bio od velike pomoći svojoj momčadi.

Nikola Moro (5) - Dinamova 'šestica' imala je velikih problema u igri, Moro nije mogao kvalitetno mijenjati strane, niti razigravati svoje suigrače. Ni u nastavku nije bio pravi, za njega je ovo bila utakmica za zaborav.

Damian Kadzior (5,5) - potpuno odsječen, bez ozbiljnijeg učinka na svojoj desnoj strani. Jednom se, igrom slučaja, našao lijevo, pa pripremio veliki zicer za Petkovića. Kao i svi, puno bolji u drugom dijelu, prvo slučajnim centaršutom skoro matirao Pandura, pa snažnim udarcem tukao pored gola.

od 71. Izet Hajrović () - trebao Rijeci donijeti probleme na desnoj strani, ali ni on u tom nije uspio. Imao jedan kvalitetan udarac, ali mu ga je blokirala riječka obrana.

Amer Gojak (5,5) - najčvršći i najagresivniji u veznoj liniji 'modrih', nekako se najlakše priviknuo na buru i vjetar. Ali, i prilično nemiran u predaji lopte.

Lovro Majer (5) - njemu pak nedostaje više agresije i čvrstine kada se igra u ovakvim, nemogućim uvjetima. Nije se uspio razmahati niti prilagoditi na riječku buru, kao niti na agresivnije veznjake na suprotnoj strani.

od 63. Mario Gavranović (5) - odigrao gotovo pola sata, ali bez konkretnog učinka.

Mislav Oršić (5,5) - nekako nam se na prvu činilo kako su ovo idealni uvjeti za Oršića, ali ni njega u prvom poluvremenu - nije bilo. Nigdje. Puno trčao i tražio prostor, nije ga pronašao. Bio opasan u nastavku, jednu 'bombu' dobro mu je obranio suparnički golman Pandur.

Bruno Petković (5,5) - kod njega se i na Rujevici vidjela klasa, uspjevao rolati i zadržati loptu u posjedu. Ali, nije uspio zabiti iz čiste situacije nakon ubačaja Kadziora. Ugasio se u nastavku utakmice...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem