Obavijesti

Sport

Komentari 13

'Šteta što neće biti navijača, ali Jadranski derbi bit će spektakl!'

'Šteta što neće biti navijača, ali Jadranski derbi bit će spektakl!'

Vraća nam se Franko, osim Smolčića svi bi trebali biti spremni. Jako mi je žao što neće biti publike i nogometne atmosfere, ali siguran sam da će Hajduk vs Rijeka biti vrhunska utakmica' kaže Simon Rožman

VIDEO

Zadnja utakmice prije korona-pauze bio je Jadranski derbi na Rujevici. Rijeka je slomila Hajduk s 2-0, a bila toliko bolja da je komotno mogla pobijediti i tri-četiri razlike.

Igor Tudor tada je rekao: 'Ja sam uvjeren da će na kraju Hajduk biti drugi'. Neće ni Hajduk, ni Rijeka, ali već osam godina Splićani gledaju Bijelima u leđa, a pred nedjeljno gostovanje Rijeke u Splitu dijeli ih - samo bod. Ima se za što igrati.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Rožmanove Rijeke, trijumf 4-0 u Splitu

Pokretanje videa...

00:32

Rijeka 1. kolovoza može osvojiti trofej, Hajduk tu opciju nema. Simon Rožman je dvaput vodio Bijele kontra Bilih. Uz tih 2-0 s Rujevice, na Poljudu je 1. prosinca prošle godine pobijedio: 4-0!

Što mladi slovenski stručnjak priča uoči nedjeljnog Jadranskog derbija?

- A žao mi je zbog publike jer je na Poljudu, kao na našoj Rujevici, uvijek vrhunska atmosfera. I to je, ja mislim, jedino što će nedostajati na ovome derbiju. Meni je važno da je utakmica spektakl, da su svi dio toga, a upravo smo sada nakon pauze zbog pandemije vidjeli smo da nije isto igrati bez navijača - kaže Rožman.

- Ispred nas je utakmica koja vrijedi, moramo biti spremni u svim segmentima igre te se treba fokusirati na sebe. Sigurno se moramo nametnuti da ih držimo što dalje od gola i da pokušavamo što više igrati u srednjoj zoni ili čak visoko gore. U tom smjeru da smo mi oni koji traže pogodak - najavljuje Slovenac riječku ofenzivu u Splitu.

Hajduk je izgledao kao klub i momčad koji jedva čekaju kraj sezone, a onda su dobili poljuljani Dinamo u Maksimiru...

- Utakmica Hajduka i Dinama ne mijenja ništa u našoj pripremi. Da, odigrali su jako dobru utakmicu, iako im u jednom trenutku nije išao za rukom rezultat. Sve ekipe koje su u gornjem dijelu ljestvice i koje se bore za Europu se žele pokazati. Svi smo blizu i male sitnice odlučuju svaku utakmicu, a mi smo ispravili neke stvari, malo smo mirniji u samoj završnici i to bi u ovoj utakmici moglo biti presudno.

Sastav?

- Za Jadranski derbi trebali biti spremni svi osim osim Smolčića. Da, vraća nam se i Franko - najavio je Simon Rožman.

Otkad je na čelu kluba Damir Mišković Rijeka je samo tri puta izgubila od Hajduka. U 24 utakmice. Rožman je razbio i pobijedio Burićev pa totalno nadigrao i pobijedio Tudorov Hajduk.

U nedjelju od 21:05 slijedi novi čin vrhunske predstave koju već desetljećima igraju Rijeka i Hajduk!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja