Sport

Komentari 16

Steve Kerr: Ovako teško bilo je samo kada je poginuo Dražen

Steve Kerr: Ovako teško bilo je samo kada je poginuo Dražen

Ovakav šok i tugu koju osjećamo nakon Kobejeve tragične smrti osjećali smo samo još jednom, 1993. kada je poginuo Dražen Petrović. Ovo je najveća tragedija NBA povijesti, rekao je Steve Kerr

Nama će kao nikad zacijeljena rana na srcima ostati prokleti ponedjeljak 7. lipnja 1993. i crna vijest iz Denkendorfa. 'Poginuo je Dražen'... Bio je toliko velik da je uzor djeci koja su se rodila 10 i više godina nakon što njega više nije bilo.

Dražen Petrović imao je 28 godina kada je poginuo u Njemačkoj. Hrvatska košarka danas više nije ni isti sport koji je Dražen igrao, obožavao i zauvijek promijenio nabolje.

Steve Kerr (54) sve je osvojio sa Michaelom Jordanom i Tonijem Kukočem u Bullsima, isto ponovio kao trener sa Warriorsima. Zna što je razdiruća bol. Otac Malcolm bio je diplomat, ubijen je u Libanonu (u Steveovom rodnom Bejrutu) kad je Kerr imao samo 19 godina.

Kobe Bryant poginuo je u 42. godini života, padajući helikopter u smrt je odnio i njegovu voljenu 13-godišnju kćer Giannu. Još je jedno dijete poginulo i još šestoro odraslih.

Steve Kerr se na prvom treningu Golden State Warriorsa suočio sa pitanjem 'Je li ovo najveća tragedija u NBA povijesti'?

- Da. Mislim da jest. Jednako smo šokirani bili kada smo čuli da Magic Johnson ima HIV jer tada smo, 1991., mislili da mu je ostalo možda godinu dana života. Hvala nebesima, Magic živi sretan i ispunjen život - pričao je Kerr.

- Ali ako govorimo o onima kojih više nema ovakav šok i tugu koju osjećamo nakon Kobejeve tragične smrti osjećali smo samo još jednom, 1993. kada je poginuo Dražen Petrović. Dražen je 'Hall of Famer', Kobe je jedan od najvećih u povijesti. I tada i danas, i za Dražena i za Kobeja... Ne možeš vjerovati da se dogodilo, nešto ti ne da pomiriti se sa takvom tragedijom - rekao je Steve Kerr, čovjek sa pet igračkih i tri trenerska NBA naslova.

Najčitaniji članci