Obavijesti

Sport

Komentari 67

Stigao dokaz: Srpkinji je zlato ukrao broj koji je liznuo pijesak

Stigao dokaz: Srpkinji je zlato ukrao broj koji je liznuo pijesak
7

Stigao je odgovor na žalbu o nastupu Ivane Španović na SP-u. Kao u CSI-ju, u uredima svjetske atletske federacije pregledavali su snimku iz svih mogućih kuteva i otkrili trag gotovo nevidljiv ljudskom oku

VIDEO

Skočila je daleko, vjerojatno najdalje, za zlato. Ali smijeh i sreća na njezinu licu vrlo brzo pretvorili su se u tugu i očaj. Umjesto prvog mjesta, tek četvrto.

Ivana Španović gledala je u monitor, pa u trenera, pa opet u taj veliki ekran na kojem je pisalo 6.91 metar. Bila je sigurna da je otišla preko sedam metara.

Bilo je to u Londonu na Svjetskom prvenstvu u skoku u dalj.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

I stvarno, onako na prvu, nije bilo jasno zašto Srpkinji nisu priznali skok koji bi joj vjerojatno donio zlato. No uskoro je bilo jasno. S dresa joj se otkačio broj koji je ostavio trag u pijesku.

Srpski savez se žalio, pojavile su se i teorije zavjere o svjetskoj uroti, ali sad je sve jasno. Na adresu atletskog saveza Srbije stigao je odgovor na žalbu u kojem stoji i video dokaz da je sve bilo po pravilima. 

- Dobili smo snimke konačno i, nažalost, oni su u pravu. Taj broj koji se otkačio ostavio je trag, 'liznuo' je pijesak' - rekao je Slobodan Branković, direktor srpskog saveza.

Španović je bila utučena, ali brzo se oporavila. Osvojila je Dijamantnu ligu u Bruxellesu i ovaj put nije bilo nikakve šanse da se broj odvoji od njezinog dresa. Stavila je desetak ziherica. Sigurno je sigurno. I medalja je bila zlatnoga sjaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu