Sport

Komentari 26

Stigla pojačanja: Kad dođeš iz Paname, i u Splitu je hladno...

Stigla pojačanja: Kad dođeš iz Paname, i u Splitu je hladno...

PISTOLERO I MAĐIONIČAR Napadač Arroyo na 100 metara trči 10,5 sekundi, veznjak Barcenas zna kako sakriti loptu. To su pojačanja pristigla na Park mladeži

Iako su obojica reprezentativci svoje zemlje, Abdiel Arroyo (22) i Joel Barcenas (22) stigli su na Park mladeži kao potpune nepoznanice, baš kao što je i Split za njih bio velika nepoznanica. No prve impresije su im jako dobre, muče ih jedino jezik i hladnoća.

Hrvatskog, naravno, ne znaju ni riječi, ali veći je problem što ne znaju ni riječi ni jednog jezika osim španjolskog. Tu uskaču prevoditelj i suigrač Aleksandar Miljković, ali s hladnoćom nema pomoći. Kapa i rukavice neizbježni su po hladnoj splitskoj buri. Ipak stižu iz ljeta...

- U Panami je trenutačno 35 stupnjeva. Uoči dolaska čuo sam da je i ovdje ugodna klima, ali sad je jako hladno - nasmijao se napadač Arroyo, kojeg svi hvale zbog brzine.

- Arroyo je vrlo potentan igrač, fantastično brz. Nije važno koliko, važno je da je pravovremen, da ima smisao za tajming, a on ga definitivno ima - tvrdi trener Splita Goran Sablić, ali Arroyo zna i koliko je točno brz.

- Brzina mi je urođena, izmjereno mi je 10,5 sekundi na 100 metara i to mi je velika prednost na terenu - kaže panamski napadač čiji je idol Ronaldo.

- Onaj pravi, Brazilac. Volio bih biti jednako efikasan kao on - dodao je, da ne bi bilo zabune.

Nadimak mu je Pistolero, a njegova kolegu iz veznog reda prozvali su Mađioničar.

- U Panami su mi dali taj nadimak jer sam dobar tehničar, govorili su da znam doslovno sakriti loptu protivnicima - nasmijao se Barcenas i dodao:

- Idol mi je Mesut Özil, volio bih igrati napadački kao on.

Sablić i od drugog Panamca puno očekuje na proljeće.

- Barcenas može igrati na svim pozicijama u veznom redu, koristi jednako dobro obje noge, motoričan je... - hvali ga trener Splita, ali odmah i priznaje:

- Obojica su nam za sada velike nepoznanice, no vjerujem da nam mogu pomoći. Vidjet ćemo kako će se snaći, imaju taj problem jezika, ali koristimo prevoditelje, a i Miljković nam uskoči kad treba.

Nepoznanica je i njima dosad bio Split, no obojica vjeruju:

- Bit ćemo pojačanja!

Najčitaniji članci