Obavijesti

Sport

Komentari 7

Cedevita došla do prve pobjede u Europi, Mršić hvali Jacksona

Cedevita došla do prve pobjede u Europi, Mršić hvali Jacksona
1

Domaća momčad je bila bolja u prvom poluvremenu utakmice, u kojem su uspjeli stvoriti i 12 koševa viška (42-30), ali je momčad Veljka Mršića u nastavku uspjela nadoknaditi zaostatak

VIDEO

Košarkaši Cedevite u svom su trećem ovosezonskom nastupu u Eurokupu ostvarili prvu pobjedu svladavši u srijedu na gostovanju u Skoplju MZT s 89-85 (26-26, 14-20, 22-21, 27-18). 

Domaća momčad je bila bolja u prvom poluvremenu utakmice, u kojem su uspjeli stvoriti i 12 koševa viška (42-30), ali je momčad Veljka Mršića u nastavku uspjela nadoknaditi zaostatak te u uzbudljivoj završnici osigurati pobjedu.

Odlučujuće koševe je postigao najbolji Cedevitin strijelac Amerikanac Pierre Jackson s crte za slobodna bacanja 1,5 sekundi prije kraja, nakon što je Filip Krušlin skokom u napadu omogućio Cedeviti da do gotovo do isteka vremena zadrži loptu pri vodstvu 87-85.

Jackson, kojem je ovo bila druga utakmica u Cedevitinom dresu, dvoboj je završio s 29 koševa, 7 asistencija i 6 skokova. Filip Krušlin je ubacio 14 poena, a Marko Arapović 13 za pobjedničku momčad. Kod domaćina najbolji je bio Daniel Clark s 23 koša i 8 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poslije utakmice pred novinarima su govorili trener Veljko Mršić te krilni centar Marko Arapović.

- Napadački je utakmica bila dobra na obje strane, no obrane nisu bile na nivou. Međutim, nakon svih turbulencija koje su se događale zadnjih dana i pritiska da moramo pobijediti jer smo bolji, a došli smo bez trojice igrača koji su u zadnje vrijeme bili u petorci, dečki su se uspjeli skupiti. Stvarno su puno željeli, no ovo je ostavilo traga na njima i prevelika motivacija i želja nije dobra. Dobro je da smo ovo dobili i sada lakše idemo dalje. Bila je to odlična Jacksonova utakmica. Mislim da on ima kvalitetu i može biti još bolji. Tek je došao, tri-četiri dana je s nama, puno nam je pomogao i idemo dalje - rekao je trener Mršić.

Marko Arapović smatra da je odlučio pristup Cedevite:

- Bilo je teško radi lošijih predstava prošlih par utakmica. Znali smo da ovo mora biti utakmica koja će nas vratiti na pravi put. To smo pokušavali napraviti pristupom, no u prvom poluvremenu, koliko god mi to htjeli, lopta nas nije htjela. Promašivali smo jedan na nula zicere, lopte su nam ispadale iz ruke, no vratili smo se u drugom poluvremenu. Nastavili smo raditi i nešto je ušlo. To je i put kojim ova ekipa treba ići, da idemo na skok, da gradimo skok, igramo obranu i trčimo u napad. To će donijeti rezultate. Jackson je unio dosta svježine i dosta toga novog. To je ono što nam je trebalo u igri i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve bolje partije.

Na ljestvici se Cedevita s posljednjeg, petog mjesta probila na treće sa četiri boda, koliko ima i Gran Canaria, ali uz utakmicu manje.

Sljedeću utakmicu u Eurokupu košarkaši Cedevite igrat će 9. studenoga, kad će u Domu sportova ugostiti ruski Nižnji Novgorod.

EUROKUP, skupina A - 3. kolo
MZT Skopje - Cedevita          85-89
Lietkabelis - Nižnji Novgorod  72-75
Ljestvica:
1. Lietkabelis      3    2    1    242-240    5 
2. Gran Canaria     2    2    0    207-156    4
3. Cedevita         3    1    2    241-266    4
4. Nižnji Novgorod  2    1    1    155-178    3 
5. MZT Skopje       2    0    2    174-179    1  
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener