Obavijesti

Sport

Komentari 13

Stigli u HNL: Tamnoputi Finac, Bjelorus koji je čuvao Messija

Stigli u HNL: Tamnoputi Finac, Bjelorus koji je čuvao Messija
1

Osijek će pokušati spasiti Urugvajac i Bugarin, Hajduk je zamjenu za Kouassija našao u Azerbajdžanu, a u nižim ligama su igrači iz Finske, Kanade, Egipta...

VIDEO

U Istru su ove zime došla dva Portugalca, dva Talijana, jedan Brazilac i veznjak iz - Lihtenštajna. Osijek će pokušati spasiti Urugvajac i Bugarin, Hajduk je zamjenu za Kouassija našao u Azerbajdžanu, a u nižim ligama su igrači iz Finske, Kanade, Egipta... Prava legija stranaca.

Na probi u Istri 1961 bio je i Bjelorus Kiril Aleksijan (24), ali nije prošao. Pa je otišao u Hrvatski dragovoljac.

- Znate, on vam je igrao za BATE i u Ligi prvaka - kaže predsjednik HD-a Ivica Perković.

I ne samo da je igrao, nego je igrao i protiv Lea Messija! I danas čuva fotografiju iz 28. rujna 2011., snimljen je s leđa, kako pokušava oduzeti loptu čudesnom Argentincu. Odigrao je posljednjih pola sata u porazu BATE-a 5-0, a tri i pol godine poslije sučeljavat će se s igračima Dugopolja, Lučkog, Bistre, Rudeša...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A kad je već riječ o Rudešu, ondje igraju dvojica Kanađana. Paris Gee i Colin Jacques došli su preko bivšeg igrača Zagreba Antonija Franje.

- Prijatelj iz Vancouvera, naš čovjek, ima akademiju i rekao je da dođem pogledati dva igrača. Preporučio sam ih Rudešu jer igram za njihove veterane - objasnio je Franja pa nastavio:

- Uz nogomet završavaju fakultete. Preko interneta, kako drukčije. U Zagrebu im je jako lijepo, bilo bi im i ljepše da je financijska situacija bolja, ali vidjet ćemo gdje će ih lopta odvesti. Plaća im je dovoljna za život, klub plaća stan i hranu, a dobili su i informaciju da ih prati kanadski savez. Tko zna, možda će i u reprezentaciju.

U reprezentaciji Urugvaja, doduše onoj do 20 godina, već su igrali novi igrači Osijeka Federico Platero i Sasha Aneff, dok je pojačanje Istre Dennis Salanović s 18 godina skupio već pet nastupa za Lihtenštajn, a došao je iz podmlatka Atletico Madrida.

U Osijeku je i 30-godišnji Bugarin Peev, na probi su i dva Kamerunca, a ovo neobično društvo upotpunjuje Hajdukov Ruslan Qurbanov, koji je dobio šest mjeseci da dokaže da može bolje od klubova kao što su Nika iz Krasnog Sulina, Taganrog, Sumgayit...

Dva ranga niže, u trećeligašu Varaždinu, igra Egipćanin Ahmed.

- Dobar je, baš dobar igrač. Oženio se ovdje pa igra za nas - kaže trener Varaždina Miljenko Mumlek, a direktor kluba Zlatko Ivanković dodaje:

- Njegova supruga Sanja Strmečki je nogometna trenerica, a on je kalibar i za 1. HNL. Sretni smo što je tu, ostat će do ljeta, a poslije ćemo vidjeti. Otac mu je trener u Saudijskoj Arabiji, ali nije želio ići ondje igrati. 

Federico Platero

Novi branič Osijeka stigao je u grad na Dravi na posudbu iz Wila. U Švicarskoj je skupio 44 utakmice u nepune dvije sezone, ali odlučio je da mu je bolje sreću potražiti kod Ive Šuška. Igrao je 2011. za mladu reprezentaciju Urugvaja na SP-u do 20 godina, ali iz te generacije danas baš i nema seniorskih reprezentativaca te zemlje.

Colin Jacques

Kanađanin iz Rudeša bavio se i plesom, koji je spojio s nogometom. Imao je svoj show u kojem je plesao sambu i tehnicirao...

Yuhi Ndahiro

Ovaj 20-godišnjak rođen je u Nairobiju, ali državljanstvo mu je finsko. U Hrvatskom dragovoljcu nema plaću, došao je igrati za stan i hranu.

Kiril Aleksijan

Četiri godine proveo je u BATE-u, ali skupio je samo šest nastupa. Srećom po njega, jedan od njih bio je protiv Barcelone. Sad je u Dragovoljcu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu