Sport

Komentari 13

Štimac: Maradona mi nije zabio gol, a morao je van s terena kad smo se sudarili na utakmici...

Štimac: Maradona mi nije zabio gol, a morao je van s terena kad smo se sudarili na utakmici...

Maradona je nogometni kralj, legenda, još sam zadivljen tim maestrom. Svaki je branič strahovao od njegova balansa i ubrzanja, nisi ga mogao srušiti dok je trčao s loptom. A dodavanja bez gledanja bila su zastrašujuća

Djelovao je zastrašujuće na terenu!

Tako je Igor Štimac (53) za stranice Indijskog nogometnog saveza opisao iskustvo igranja protiv Diega Maradone, koji je preminuo prošli tjedan u 61. godini.

Današnji indijski izbornik dvaput se na terenu sučelio s Maradonom. Prvi put u španjolskoj La Ligi 1992/93. kad je Štimac igrao za Cadiz, a Maradona za Sevillu i drugi put kad su Hrvatska i Argentina igrali 0-0 u lipnju 1994. prijateljsku utakmicu u Maksimiru. Obje su utakmice završile 0-0.

- Maradona je nogometni kralj, legenda, ne možeš ga opisati jednom rječju. Još sam zadivljen tim maestrom - rekao je Štimac, a onda pobliže objasnio kako je bilo igrati protiv njega kao obrambeni igrač:

- Svaki je branič strahovao od njegova balansa i ubrzanja, nisi ga mogao srušiti dok je trčao s loptom. A dodavanja bez gledanja bila su zastrašujuća.

Ali, Štimac se pohvalio Indijcima i kako se družio s Maradonom 2016. kad je Diego došao u Zagreb bodriti svoje tenisače na finalu Davis cupa.

- El Diego imao je zlatno srce. Nije promislio prije nego što je iskazao svoju emociju, nije se zamarao što će ljudi misliti o njemu. Živio je pod svojim uvjetima. Na tom je finalu Davis cupa skakao kao dijete. Nisam mogao ni zamisliti da će nam to biti zadnji susret u životu. Navijali smo za rivale, ali zajedno smo proveli sate razgovarajući o raznim temama, od sporta do politike.

Onda se vratio na okršaje na terenu:

- Često se povlačio duboko po loptu, a onda dugim dodavanjima savršeno tražio Caniggiu ili Batistutu. Bilo ga je svugdje po terenu. Kao stoperu, bio mi je vrlo zahtjevan zadatak čuvati ga.

- A u utakmici Seville i Cadiza, igrati protiv njega i Šukera... bili smo sretni da nismo primili gol. Nažalost, sredinom utakmice Diego i ja sudarili smo se na terenu i morali su ga zamijeniti...

Najčitaniji članci