Obavijesti

Sport

Komentari 7

U Istri na teren postavili igrača od kartona, delegat je poludio...

U Istri na teren postavili igrača od kartona, delegat je poludio...
1

To smo napravili iz zafrkancije. Klub je u problemima, što financijski, što s manjkom igračkog kadra pa smo odlučili našaliti se i kartonsku figuru postaviti na centar igrališta - priča nam jedan od igrača Štinjana

VIDEO

Prvoligaški nogomet u Hrvatskoj u manjim je klubovima kruh sa sedam kora. Mala, nikakva ili neredovita primanja gotovo da su svakodnevica, a situacija u nižim hrvatskim ligama još je i gora. Igra se za 'gajbu pive i sendvič', bez prevelikog pritiska.

Iz jednog takvog okruženja dolazi i priča iz istarskog Štinjana gdje je istoimeni klub učinio nešto nesvakidašnje. Naime, igrači Štinjana otišli su na gostovanje kod NK Cementa u sklopu 16. kola 3. ŽNL, a budući da ih je bilo samo osam dovitljivo su se sjetili napraviti igrača od kartona, odjenuti mu klupski dres i postaviti ga na travnjak uoči utakmice.

- To smo napravili iz zafrkancije. Klub je u problemima, što financijski, što s manjkom igračkog kadra pa smo odlučili našaliti se i kartonsku figuru postaviti na centar igrališta - priča nam jedan od igrača Štinjana koji je želio ostati anoniman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ta šala nije najbolje sjela svima.

- Suparnici su to shvatili kao zafrkanciju i lijepo se nasmijali, ali delegat nije. Sve to na čuđenje svih nas stavio je u zapisnik, ma sve je shvatio na krivi način.

U posljednje vrijeme igrači iz istarske regije sve se češće odlučuju na odlazak u talijanske niželigaše, neki igraju samo za hranarinu. Ta kriza pogodila je i Štinjan kojem nedostaje igrača.

- Razlozi svakog od igrača su individualni. Neki zbog posla, neki zbog manjka volje. U našem rangu rijetki primaju neku naknadu - kazao nam je igrač Štinjana.

Nakon što je sudac uklonio 'kartonskog čovjeka' utakmica je nastavljena, a Cement je protiv desetkovanog Štinjana slavio s visokih 7-0.

- Situacija nije dobra, novaca niotkud što je žalosno jer je Štinjan najstariji klub u Puli. Ove sezone smo posljednji dok smo se prošle godine borili za 1. mjesto. Budućnost kluba je upitna, još se ne zna hoćemo li nagodinu imati seniorsku momčad - zabrinuto je kazao igrač.

Delegat je slučaj prijavio HNS-u.

- Od nas traže obrazloženje, ne znam hoće li biti sankcija - završio je igrač Štinjana.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu