Sport

Komentari 7

U Istri na teren postavili igrača od kartona, delegat je poludio...

U Istri na teren postavili igrača od kartona, delegat je poludio...

To smo napravili iz zafrkancije. Klub je u problemima, što financijski, što s manjkom igračkog kadra pa smo odlučili našaliti se i kartonsku figuru postaviti na centar igrališta - priča nam jedan od igrača Štinjana

Prvoligaški nogomet u Hrvatskoj u manjim je klubovima kruh sa sedam kora. Mala, nikakva ili neredovita primanja gotovo da su svakodnevica, a situacija u nižim hrvatskim ligama još je i gora. Igra se za 'gajbu pive i sendvič', bez prevelikog pritiska.

Iz jednog takvog okruženja dolazi i priča iz istarskog Štinjana gdje je istoimeni klub učinio nešto nesvakidašnje. Naime, igrači Štinjana otišli su na gostovanje kod NK Cementa u sklopu 16. kola 3. ŽNL, a budući da ih je bilo samo osam dovitljivo su se sjetili napraviti igrača od kartona, odjenuti mu klupski dres i postaviti ga na travnjak uoči utakmice.

- To smo napravili iz zafrkancije. Klub je u problemima, što financijski, što s manjkom igračkog kadra pa smo odlučili našaliti se i kartonsku figuru postaviti na centar igrališta - priča nam jedan od igrača Štinjana koji je želio ostati anoniman.

Ta šala nije najbolje sjela svima.

- Suparnici su to shvatili kao zafrkanciju i lijepo se nasmijali, ali delegat nije. Sve to na čuđenje svih nas stavio je u zapisnik, ma sve je shvatio na krivi način.

U posljednje vrijeme igrači iz istarske regije sve se češće odlučuju na odlazak u talijanske niželigaše, neki igraju samo za hranarinu. Ta kriza pogodila je i Štinjan kojem nedostaje igrača.

- Razlozi svakog od igrača su individualni. Neki zbog posla, neki zbog manjka volje. U našem rangu rijetki primaju neku naknadu - kazao nam je igrač Štinjana.

Nakon što je sudac uklonio 'kartonskog čovjeka' utakmica je nastavljena, a Cement je protiv desetkovanog Štinjana slavio s visokih 7-0.

- Situacija nije dobra, novaca niotkud što je žalosno jer je Štinjan najstariji klub u Puli. Ove sezone smo posljednji dok smo se prošle godine borili za 1. mjesto. Budućnost kluba je upitna, još se ne zna hoćemo li nagodinu imati seniorsku momčad - zabrinuto je kazao igrač.

Delegat je slučaj prijavio HNS-u.

- Od nas traže obrazloženje, ne znam hoće li biti sankcija - završio je igrač Štinjana.

 

Najčitaniji članci