Obavijesti

Sport

Komentari 17

Stipe Pletikosa: Deportivo mi je možda posljednja prilika...

Stipe Pletikosa: Deportivo mi je možda posljednja prilika...
1

Presretan sam što sam u Deportivu, zahvalan sam klubu što mi je pružio priliku. Ovo bi mogla biti moja posljednja prilika za igranje u velikom klubu, rekao je Stipe

VIDEO

Bivši golman hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa službeno je predstavljen u sedmoplasiranoj momčadi Primere Deportivu iz La Corune.

- Presretan sam što sam u Deportivu, zahvalan sam klubu što mi je pružio priliku. Ovo bi mogla biti moja posljednja prilika za igranje u jednom velikom klubu, na visokoj razini, pa ću dati sve od sebe i predano raditi dok budem ovdje - izjavio je Pletikosa kojem je u ponedjeljak počeo drugi tjedan u Deportivu istaknuo je kako se osjeća kao da je ondje čitav život jer su ga svi lijepo primili.

- Jako dobro se prilagođavam. Svi su me srdačno primili. Trener momčadi i trener zadužen za pripremu golmana su doista komunikativni te se osjećam ugodno - izjavio je Pletikosa.

Odgovarajući na pitanje je li spreman nastupiti u srijedu u kup utakmici protiv Mirandésa napomenuo je kako je to odluka trenera i naglasio kako se osjeća jako dobro, jako pozitivno unatoč tome što nije igrao šest mjeseci.

 - Najvažnije je da na treninzima steknem samopouzdanje sve ostalo će već doći - dodao je Stipe.

Deportivo je za Pletikosom posegnuo nakon što mu se ozlijedio Fabricio Agosto (27) koji će propustiti ostatak sezone zbog puknuća križnih ligamenata koljena. Za mjesto među vratnicama natjecat će se s 33-godišnjim Argentincem Germánom Luxom koji je bio prvi golman u svim utakmicama ove sezone te njegovom zamjenom 29-godišnjim Španjolcem Manuom Fernándezom.

Pletikosa je za Hrvatsku nastupio 114 puta, a u nedjelju je s tribina gledao svoje nove suigrače koji su izgubili 1-2 od četvrtoplasiranog Villarreala golom iz penala u sučevoj nadoknadi.

- Momčad je doista dobro organizirana, dobro se brani i napada. Ruka trenera se vidi u organizaciji igre. Šteta zbog rezultata, mogli smo osvojiti barem bod. Da je sudac donio neke drugačije odluke mogli smo osvojiti i sva tri boda. Ponosan sam na igru momčadi - rekao je Pletikosa.

Klupski predsjednik Tino Fernández, koji je bio s njim na novinskoj konferenciji u klupskom centru, rekao je kako je riječ o dobro poznatom golmanu s velikim nogometnim iskustvom koji je nastupao za važne momčadi te igrao na Svjetskim i Europskim prvenstvima.

Pletikosa, koji će u petak napuniti 37 godina, potpisao je s Deportivom ugovor do kraja sezone uz mogućnost produljenja na godinu dana. Ranije je branio za ruski Rostov, ukrajinski Šahtar, Spartak iz Moskve, londonski Tottenham te splitski Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta