Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Stipica je sjajan golman, drago mi je što je pokazao što umije'

'Stipica je sjajan golman, drago mi je što je pokazao što umije'
1

Primio sam puno čestitki, posebno su mi drage čestitke onih koji su bili uz mene i kad nije sve bilo ovako lijepo, a zaručnica Anja je jedna od njih. Mi smo skupa od 4. srednje, a u lipnju se ženimo, kaže Dante

VIDEO

Ne mogu reći da mi je ovo najveća ili najdraža pobjeda, ali priznajem da se već dugo nisam ovako dobro osjećao. Nakon zadnjeg zvižduka suca naježio sam se, cijelim tijelom su mi prošli trnci pa onda pjesma pred našim navijačima, pa u svlačionici... Stvarno je bilo fantastično, baš sam bio potpuno zadovoljan - kazao je junak Hajdukovog slavlja u Maksimiru Dante Stipica.

Za većinu navijača Hajduka pobjeda nad Dinamom veća je od tri boda i pobjede nad najvećim rivalom. Za njih je slavlje u Maksimiru pobjeda u borbi za pravednije odnose u hrvatskom nogometu. Zbog toga je slavlje i bilo tako intenzivno i emotivno.

- Nama je drago da smo dali svoj obol, da smo priuštili navijačima slavlje jer su njihove emocije za nas jako važne. Hajduk ima privilegiju i Božji blagoslov da ima takve navijače i drago nam je kad im uspijemo barem malo uzvratiti za tu ljubav - kazao je najbolji pojedinac velikog derbija Dante Stipica, kome je ovo prvi nastup u derbiju u Maksimiru i prvo slavlje nad Dinamom. 

Odradio ga je bez greške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uvijek sam sebe analiziram nakon utakmica, naravno da sam imao i neke pogreške, ali nakon ovakve utakmice o njima nitko ni ne razmišlja. Uvijek se pamte lijepe stvari, a na ružnima se uči.

Čestitke su stizale sa svih strana, ali posebnog slavlja nije bilo. Brzo su se igrači razišli kućama, a Dante je večer proveo sa svojom zaručnicom Anjom.

- Još je puno posla pred nama, tako da nema vremena za slavlje. Primio sam puno čestitki, posebno su mi drage čestitke onih koji su bili uz mene i kad nije sve bilo ovako lijepo, a Anja je jedna od njih. Mi smo skupa od četvrtog srednje, a u lipnju se ženimo...

Dante kaže da crpi snagu iz obitelji i vjere.

- Obitelj je uvijek bila uz mene, majka Iva, otac Božidar, sestra Ivona i zaručnica Anja. Na njih sam se uvijek mogao osloniti.

Iskoristio je priliku da zahvali.

- Hvala prije svega svim trenerima koji su vjerovali u mene, kako bivšim, tako i sadašnjem, drago mi je da im uzvraćam na najbolji mogući način. Također i svima koji su bili uz mene kad mi je bilo najteže, samo obitelj i prijatelji znaju kroz što sam prolazio, hvala svima koji su bili uz mene... Pružili su mi priliku da guštam u onome što radim.

Detalji iz biografije Dantea Stipice manje-više su poznati, postao je golman slučajno, a i njegov otac Božidar bio je golman. Ime je dobio po djedu, koji je dobio ime po spisatelju Alighieriju. U Hajduku je od 8. godine, debitirao je prije 7 godina u gostima kod Croatije Sesvete, ali je skupio svega 39 nastupa, od toga 19 u ovoj sezoni. Odradio je posudbe u Kaštel Gomilici, Solinu, Zmaju iz Makarske i Primorcu i strpljivo čekao.

- Čekati priliku iza Subašića i Kalinića nije mi bilo teško, to me učinilo jačim i boljim golmanom. Biti rezervom u Hajduku nisam smatrao nečim lošim, Hajduk je veliki klub, imao sam strpljenja i čekao svoj red.

Svoj red čeka i na Pravnom fakultetu. Upisao je treću godinu, no zbog nogometnih obaveza studij je malo po strani. 

- Studiram kad stignem, koliko mi obaveze dopuštaju, ali namjeravam ga završiti - kazao je Stipica.

Tihomir Bulat pojasnio je kako je Stipica došao do toga gdje je danas.

- Dante je tehnički sjajno obučen golman, koji jako dobro odrađuje sve situacijske treninge. Kod njega nije trebalo praktično ništa mijenjati u tehnici samo pokušati te njegove dobre izvedbe na treninzima prenijeti na utakmice. Pogotovo centaršuteve jer je na treningu bez protivnika sve sjajno tehnički odrađivao. Na utakmicama, kada je kazneni prostor pun igrača, stvara se kod golmana određena blokada, strah... Zato smo na treninzima koristili igrače... Isto tako, on je dugo bio alternativa i nije imao sigurnost da će braniti unatoč ponekoj pogrešci. Rasteretili smo ga, stojimo iza njega, siguran je da neće na klupu nakon prve pogreške i zato mu raste samopouzdanje iz utakmice u utakmicu. Što prvenstvo bude odmicalo, on će biti sve bolji. Drago mi je da je pokazao što zna, baš kao što mi je drago da su i Grbić i Letica jako dobri golmani, podrška jedni drugima, među njima vlada sportska, pozitivna atmosfera - zaključio je trener golmana u Hajduku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu