Sport

Komentari 4

Što će biti sa Zubčićem? Otkazali još dvije utrke Svjetskog kupa

Što će biti sa Zubčićem? Otkazali još dvije utrke Svjetskog kupa

Vremenski uvjeti na završnici Svjetskog skijaškog kupa u Švicarskoj nisu dobri te su nakon spusta otkazani i ženski i muški superveleslalom. Što će biti sa slalomom i veleslalomom, još nije poznato

Ženski i muški superveleslalomi finala Svjetskog kupa u alpskom skijanju, zakazani za četvrtak u švicarskome Lenzerheideu, otkazani su zbog vremenskih neprilika, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS). 

- Zbog trenutne vremenske situacije s maglom, žiri, švicarski organizatori skijanja i svi sudionici odlučili su otkazati super-G utrke - stoji na stranici od  FIS-a, a na finalu Svjetskog kupa, propisi određuju da se utrke ne mogu premještati za drugi dan.

Otkazivanje super-G-a omogućilo je Austrijancu Vincentu Kriechmayru da osvoji Mali globus u ovoj disciplini, dok je Švicarka Lara Gut-Behrami već ranije osigurala naslov u superveleslalomu.

Alpine Skiing - Men

U srijedu su otkazane i utrke spusta. Ovo otkazivanje najviše je odgovaralo Francuzu Alexisu Pinturaultu i Slovakinji Petri Vlhovoj, koji su na vrhu ukupnog poretka i vrlo su blizu osvajanju velikog Kristalnog globusa sa samo dvije preostale utrke,veleslalom i slalom, u subotu i nedjelju. Pinturault vodi s 31 bodom više od švicarskog rivala Marca Odermatta. Također, pitanje je što će biti sa našim Filipom Zubčićem koji još ima teoretske šanse za mali kristalni globus jer su utrke pod znakom upitnika.

- Nisam očekivao otkazivanje. Ne želim reći da je to dobra vijest, ali događa se - rekao je Pinturault.

Alpine Skiing - World Cup Finals

Slovakinja Petra Vlhova još je u boljoj situaciji jer ima 96 bodova više od švicarske specijalistice za brzinske discipline Lare Gut-Behrami, koja ove sezone nije vozila slalom. U petak je na programu finala paralelno natjecanje mješovitih ekipa, koje se ne računa za pojedinačni poredak.