Obavijesti

Sport

Komentari 85

Što dalje? Dinamo je izbjegao Zvezdu, prijete Celtic i opet Cluj!

Što dalje? Dinamo je izbjegao Zvezdu, prijete Celtic i  opet Cluj!

Za dva tjedna Dinamo čeka utakmica od najmanje 3,22 milijuna eura, koliko iznosi premija za ulazak u skupinu Europske lige. Mogao bi dobiti neke vrlo poželjne protivnike, ali tu su i brojne mine

VIDEO

Jedna je tradicija u srijedu srušena, ali nadamo se da druga neće biti. Dinamo je prvi put u devetoj utakmici izgubio od nekoga mađarskog kluba i tako se oprostio od Lige prvaka, Ferencvaros je slavio 2-1, ali hrvatski prvak još ima šansu za europsku jesen kroz Europsku ligu.

A tu povijest ide u prilog "modrima". Pobijedili su sva tri protivnika u toj fazi natjecanja. Još u premijernom izdanju Europske lige pod tim imenom 2009/10. pao je škotski Hearts u dvije utakmice 4-2, sezonu potom mađarski Györ 4-1, a 2014/15. rumunjski Petrolul 5-2.

Pokretanje videa...

Trening Dinama uoči Ferencvarosa 01:22

Hrvatskom prvaku slijedi nova borba za skupine Europske lige koja će se posljednji put igrati u ovakvom formatu, s 12 skupina po četiri momčadi. Iduće ljeto dolazi Europska konferencijska liga, a Europska liga imat će osam skupina po četiri momčadi, kao i Liga prvaka.

Dinamo je, dakako, nositelj u ždrijebu play-offa. Štoviše, ima najbolji koeficijent od svih klubova u dijelu za prvake. Jer "modri", za razliku od prijašnjih izdanja, sad ne mogu igrati protiv neprvaka poput, primjerice, Besiktasa, Sportinga, Tottenhama ili PSV-a. Koji bi mogli čekati druge hrvatske predstavnike.

Uz "modre", nositelji su svi ostali koji su ispali u ovoj fazi Lige prvaka, kako nalaže Uefa. Koeficijenti tu nisu bitni. Pa su tu među nositeljima i Crvena zvezda, Young Boysi, Qarabag i Dinamo Brest. Protiv njih Dinamo neće moći igrati. A tko je s druge strane? E, tu je situacija malo kompliciranija.

Mamić utakmicu izgubio onog trenutka kad je izvadio Majera, Dilaver ponovno katastrofalan
Mamić utakmicu izgubio onog trenutka kad je izvadio Majera, Dilaver ponovno katastrofalan

Treba reći da se još nije odigralo ni drugo pretkolo Europske lige pa bi Dinamo u petak od 13 sati mogao dobiti nekoga od pobjednika parova trećeg pretkola koje će on propustiti. Jedina dva sigurna sudionika u play-offu za prvake kao nenositelji su Ludogorec i Tirana koji su ispali u drugom pretkolu Lige prvaka pa se jednu rundu Europske lige "prošvercali" - ždrijebom.

Od klubova koji se još mogu dokopati play-offa kao nenositelji tu su Celtic, Astana, Legia Varšava, Šerif, Slovan Bratislava, Dinamo Tbilisi, Fola Esch i Linfield. Pa i Cluj, kojega je Dinamo već izbacio u drugom pretkolu Lige prvaka. Svi ti klubovi prvo moraju proći treće pretkolo Europske lige koje se igra idući tjedan.

Zvezda padalica: Dinamovac je nakon drame izbacio Srbe iz LP!
Zvezda padalica: Dinamovac je nakon drame izbacio Srbe iz LP!

Dakle, ima tu vrlo jakih i respektabilnih imena, ali ima i poželjnih protivnika. Play-off se, za razliku od Lige prvaka, igra na jednu utakmicu 1. listopada, a pobjednik će za ulazak u skupine dobiti 3,22 milijuna eura.

Play-off Lige prvaka

Nakon kijevskog Dinama, PAOK-a i Genta, koji su prošli u utorak, posljednju rundu kvalifikacija za elitno klupsko natjecanje u srijedu su, uz Ferencvaros, izborili i Omonia (prošla Zvezdu kući na penale 5-3, Maccabi Tel Aviv (izbacio kući Dinamo Brest 1-0), Molde (na penale pobijedio Qarabag na Cipru 6-5) i Midtjylland (šokirao Young Boyse 3-0).

  • Slavia Prag - Midtjylland
  • Maccabi Tel Aviv - Red Bull Salzburg
  • Olympiacos - Omonia
  • Molde - Ferencvaros
  • Krasnodar - PAOK
  • Gent - Dinamo Kijev
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica