Obavijesti

Sport

Komentari 79

Što je Dalić pripremio za Čehe? Razljutile su ga prskalice...

Što je Dalić pripremio za Čehe? Razljutile su ga prskalice...

Ako se može suditi po posljednjoj press konferenciji na kojoj je sudjelovao Dejan Lovren, to bi trebalo značiti da će on zaigrati od prve minute u paru s Domagojem Vidom

VIDEO

Tri dana je izbornik Zlatko Dalić imao za ispravak pogrešaka s utakmice protiv Engleske. Nadamo se da ih je stigao popraviti jer Hrvatsku u petak od 18 sati protiv Češke čeka ključna utakmica u ovoj fazi Eura.

Pokretanje videa...

Kako je Sterling zabio Hrvatskoj 01:04

Kažemo ključna, jer bi novi kiks Hrvatsku udaljio od druge faze, a tri boda ostavila u igri za plasman u drugi krug. No, ako je vjerovati statistici, ne moramo se brinuti. 'Vatreni' baš nikada nisu izgubili drugu utakmicu na velikim natjecanjima. Imamo šest pobjeda i četiri remija, a baš smo u tom drugom kolu remizirali protiv Češke prije pet godina na Euru u Francuskoj.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska

Imali smo 2-0 i bili na korak do pobjede, no onda se dogodio prekid utakmice zbog bakljade, pa smo se morali zadovoljiti samo bodom. Nadamo se kako će ovaj put biti drugačije. 

I dalje samo možemo pretpostavljati s kojim sastavom će napasti Čehe. Hoće li Nikola Vlašić i Josip Brekalo zaigrati umjesto Andreja Kramarića i Marcela Brozovića, vjeruje li izbornik i dalje više Anti Rebiću nego Bruni Petkoviću, nije htio otkriti na presici, a to ćemo doznati sutra uoči utakmice.

Izabranici Zlatka Dalića su večeras odradili posljednji trening na Hampden Parku uoči susreta protiv Čeha. No za razliku od treninga na Wembleyju, ovaj put nije bilo dozvoljeno snimanje.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska

Prisustvovali smo treningu prvih 15 minuta, a kako je u tim trenucima bilo zagrijavanje, nismo mogli vidjeti naznake sutrašnjeg prvo sastava. No, izbornika su razljutile prskalice. Tražili su da se zalijeva jedna polovica terena gdje će se igrati na dva gola, dok se naši zagrijavaju na drugoj polovici, no uključile su se prskalice i na drugom dijelu terena što je zasmetalo našima.

Ako se može suditi po posljednjoj press konferenciji na kojoj je sudjelovao Dejan Lovren, to bi trebalo značiti da će on zaigrati od prve minute u paru s Domagojem Vidom. Još jedna zamjena trebala bi se dogoditi u prednjoj liniji. U momčad bi trebao ući Nikola Vlašić, a tko će ispasti, Andrej Kramarić ili Ante Rebić, teško je reći.

Ovo je jedan od rijetkih slučajeva kada se sastav ne zna do posljednjeg trenutka jer izbornik sve drži u strogoj tajnosti. Stadion u Glasgowu, na kojem će sutra Hrvatska igrati protiv Čeha, je u derutnom stanju, a izgrađen je davne 1903. godine. Škotska ovdje igra svoje utakmice, međutim drugi klubovi imaju bolje i modernije stadione.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska

Statistika je kao bikini, ne otkriva ono najbitnije, no itekako može poslužiti za polemiziranje i analiziranje. Naši reprezentativci nikada nisu izgubili u drugom kolu velikih natjecanja, a u susretima s Česima imamo dvije pobjede i remi.

A novi susret nam dolazi nakon poraza od Engleske. Lovren je pak rekao da reprezentacija reagira najbolje kada je najteže i da će se pokušati nametnuti protivniku i zadržati posjed. U bitku za tri boda krećemo od prve minute. Hrvatska ovisi sama o sebi, sve je u rukama igrača.

Izbornik Dalić kaže da je posljednji poraz dodatno povezao momčad, a da će pobjeda popraviti atmosferu. Dalić je spreman i uvjeren je da će njegovi igrači protiv Češke i Škotske osigurati prolaz dalje s dvije pobjede. Najavio je ofenzivniju momčad, ali nije govorio o sastavu.

Za momčad koju je vodio protiv Engleza kaže da je nedostajalo probojnosti i bolje završnice. No veliki hendikep za naše nogometaše je izostanak podrške. Zbog epidemioloških mjera i dalekog puta, 'kockice' će na Hampden Parku biti malobrojne.  

Dalić je rekao da mnoge reprezentacije na ovom Euru igraju kući, što je slučaj sa Škotima i Englezima te Mađarima, koji su igrali na punom stadionu protiv Portugala. A Hrvatska mora igrati u gostima i bez navijača što je uteg i opterećenje. A sigurno je da bi naši nogometaši uz navijače igrali bolje. 

No, kako god, to nije izgovor, očekujemo bolju, aktivniju, agresivniju i kombinatorniju igru, ali i rezultat. Ono što su pokazali protiv Engleza nije bilo dobro.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao