Obavijesti

Sport

Komentari 29

Cindrić: Ja najbolji? Najmanje je bitno tko je bio igrač utakmice; Martinović: Za ovo sam živio

Cindrić: Ja najbolji? Najmanje je bitno tko je bio igrač utakmice; Martinović: Za ovo sam živio

Razigrani Kauboji osvojili su prve bodove na Euru unatoč brojnim neprilikama i sada će nakon poraza od Francuske i pobjede protiv Srbije za prolaz u drugi krug igrati s Ukrajinom

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Srbije 23-20 u ključnom susretu skupine C za ostanak na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvati i Srbi zajedno navijali

Pokretanje videa...

Hrvatski i srpski navijači zajedno pjevaju 00:31

Razigrani Kauboji osvojili su prve bodove na Euru unatoč brojnim neprilikama i sada će nakon poraza od Francuske i pobjede protiv Srbije za prolaz u drugi krug igrati s Ukrajinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slavlje nakon pobjede bilo je veliko, kao i raspoloženje igrača i stožera na čelu s izbornikom Hrvojem Horvatom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Donosimo prve reakcije hrvatskih rukometaša iz Szegeda.

- Osjećamo se svi super, pobjeda koja je jako bitna pred publikom u Szegedu. Bitno je da smo pobijedili. Prenose se tri boda. Vjerujem da je Francuska jača od Srbije, ali mi moramo svoje odraditi protiv Ukrajine - rekao je Mate Šunjić za RTL pa dodao:

- Osjećali smo se kao da igramo doma. Dvorana je bila puna, to je san za svakog igrača. To nas je poguralo u drugom poluvremenu. Bila je fizički teška utakmica, ali sjajna atmosfera mi je pomogla da obranim nekoliko teških šuteva.

Zatim je stigao Luka Cindrić. Nedostajao nam je i danas pokazao koliko smo drugačija momčad kada je on na parketu.

- Jedna od boljih pobjeda. Bilo je teško, ali eto, mislim da smo odigrali mušku utakmicu, svaka čast momcima. Dali smo sve od sebe i uz ove predivne navijače sigurno da smo dali sve od sebe.

- I obrana i disciplina u napadu, sve se baš posložilo. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. Držali smo tempo 60 minuta, nismo puno griješili i tu smo znali da je naša šansa.

Cindra je bio igrač utakmice, ali za to ne mari.

- Svi su odigrali stvarno odlično. Najmanje je bitno tko je igrač utakmice, bitna je pobjeda. Ovo je vjetar u leđa za sve nas i nastavljamo iz utakmice u utakmicu.

Iduću utakmicu Srbija igra s Francuskom, a mi idemo na Ukrajince.

- Mislim da svatko svakoga može pobijediti. Mi ćemo gledati svoja posla, odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti što dalje.

Riječ je preuzeo Ivan Martinović.

- Jako lijep osjećaj. Mislim da sam za ovaj trenutak živio svaki dan. Ovo je san, pred ovim navijačima. Hvala od srca, bodrili su nas od prve sekunde, ovo nisam nikad doživio. Svaka čast svima koji su bili ovdje.

Odigrao je sjajnu utakmicu i postigao šest pogodaka. Vukao kada je trebalo i bio jedan od naših najboljih igrača danas.

- Obrana je ključ tako govorimo uvijek. Obrana i gol po gol, tako smo svi pričali. Tako smo odigrali do kraja i zasluženo smo pobijedili.

- Nisam se ničemu drugome nadao od našeg Luke. Fenomenalna utakmica, svi smo se borili jedan za drugog i svaka čast.

- Sad smo skupili malo samopouzdanja. Sutra imamo slobodan dan, napravit ćemo malo regeneraciju i iduću utakmicu idemo kao i danas.

Danas je sjajan bio i Tin Lučin.

- Ovo nije bilo za one slabijeg srca. Ovo je bio sportski spektakl i drago mi je da je ostao sportski. Ponosan sam na dečke, na stožer i sve ljude koji su danas došli.

Postigao je pet pogodaka i iskočio u prvi plan iako se to od njega možda i nije toliko očekivalo.

- Uvijek kada igram za Hrvatsku pokušam se baciti na glavu, dati sve od sebe i što bude. Danas je išlo i jako sam sretan. Ne znam što više reći.

- Cindra je igrač svjetske klase kojeg malo koja ekipa ima. Danas je donio prevagu i iskustvo te mirnoću koja nam je trebala protiv Francuske.

- Prvo trebamo dobro odmoriti, kratko proslaviti i onda se krenuti spremati za Ukrajinu. Jer nismo završili posao.

Pa se javio i Ivan Čupić.

- Čestitke punoj dvorani, odličnoj atmosferi. Za ovo svatko od nas trenira, da bi doživio ovakve trenutke. Od prvog do zadnjeg na terenu. Najteže je onima koji su ostali u sobama. Ovo je pobjeda kolektiva, obitelji, uz patnju, ovo nas sve drži i dobro da smo pobijedili - rekao je Čupko.

- Opraštao sam se dosta puta, ali srce vuče, šta da ti kažem - nasmijao se.

Svi ste smršavili, je li to zbog korone?

- Dosadilo je mjesec dana u sobi, jedemo isto, teško je psihički izdržati istu hranu i gledati u cimera. Ali izdržat ćemo još dva tjedna, nadam se - rekao je Čupić i za kraj šaljivo poručio Metličiću, Vukoviću i Špremu u studiju RTL-a:

- Star jesam, ali se osjećam friško pokraj ovih mladića. Učio sam puno od njih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja