Obavijesti

Sport

Komentari 45

Što muči Miškovića? Armada, traži ulagače, izbori u HNS-u

Što muči Miškovića? Armada, traži ulagače, izbori u HNS-u
1

RAZOČARAN Dok na sve strane traži partnera jer mu nedostaje novca da preuzme klub od Social Sporta, navijači ga kritiziraju. Zamjerili su mu što se u Zagrebu našao sa Zdravkom Mamićem

VIDEO

Nije ga bilo na utakmici protiv Hajduka niti na sastanku s Darijem Šimićem i gradom se odmah sutradan pronijela vijest da odlazi, napušta Rujevicu. No kako doznajemo, Damir Mišković dobro je odvagnuo posljednjih dana i odlučio - ostati! Barem zasad...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Damir Mišković u Rijeku je uložio ugled i ogroman trud, pa čak i veliki novac kad je odlučio preuzeti klub od Social Sporta. Odveo ih je i do povijesnog naslova, a zauzvrat, ako ćemo realno, osim tapšanja po ramenu, nije dobio ništa. Ono što ga je najviše razočaralo je odnos Armade, skupine koja ga je uvijek podržavala.

Potres u Rijeci: Mišković daje ostavku i odlazi iz nogometa?!
Potres u Rijeci: Mišković daje ostavku i odlazi iz nogometa?!

- Prvi put kad navijači Rijeke protiv mene istaknu neki transparent ili zatraže ostavku, dignut ću ruke od svega - rekao je Damir Mišković.

Taj trenutak stigao je na utakmici protiv Hajduka. Za razliku od Zdravka Mamića, koji je u konstantnom sukobu s Bad Blue Boysima, Mišković je s Armadom bio u idiličom odnosu.

Rijeka - neutralna

Zajedno su navijali, fotografirali se... I kad je vidio transparente protiv sebe, razmišljao je o tome da digne ruke od svega. Od nogometa, HNS-a, Rijeke... Navijači mu zamjeraju blizak odnos sa Zdravkom Mamićem i kukavičluk u pokušaju da makne Davora Šukera s mjesta predsjednika HNS-a. Točnije, zamjeraju mu što nije stao na stranu Darija Šimića i tako odveo izbore za predsjednika u “drugi krug”. No postoji i druga strana priče.

Nakon sastanka s Mamićem u zagrebačkom restoranu Mišković je, navodno, otišao na sastanak s vladajućom strankom, a tamo je dobio mig da se povuče. Da je njegov kandidat Marijan Kustić koalirao s Darijem Šimićem, mogla je to biti velika borba i Šuker bi bio u velikim problemima.  Ovako, Šuker bi 7. prosinca mogao dočekati kao jedini kandidat.

Paralelno s bitkom za HNS, Mišković vodi i onu, za njega važniju, o sudbini Rijeke. U cijeli projekt uložio je energiju i novac, ne gradski, ne onaj poreznih obaveznika, već dobrim dijelom vlastiti novac.

 

Odluka u podne

I stoga traži investitore koji bi umjesto Social Sporta uložili u Rijeku. A investitora, pravog partnera kao što je bio Volpi nema i to mu je puno veći i ozbiljniji problem od HNS-a. Jer kad od vlastitog novca stvorite najveću i najmoćniju Rijeku u povijesti, a zauzvrat dobijete prijezir i uvrede, sve što vam ostane jest pitanje - “Ima li to sve smisla?”.

To se provlačilo i Miškoviću kroz glavu, no na kraju je prevagnulo da - ima. Ima smisla. Zato će danas, kako smo saznali, Mišković govoriti o HNS-u, prvenstvu i budućnosti Rijeke. I to s njim na čelu. Razočaran je, ali zasad ostaje...

NK Vrbovec - HNK Rijeka

Klub je bio na korak do dna

U ožujku 2012. Rijeka je bila u rasulu, klub je na aparatima držao pokojni Robert Komen, a prijetila mu je sudbina Varteksa i Šibenika. Mišković je dočekan kao spasitelj.

U Rijeku uložio 50 mil. eura

Dolaskom Miškovića stvari su krenule nabolje, u gradnju kampa na Rujevici uloženo je 24 milijuna eura, u projektnu dokumentaciju Kantride milijun... Uložio je 50 milijuna eura.

San je ostvario u Stuttgartu

U kolovozu 2013. Rijeka je izbacila Stuttgart i prvi put u povijesti izborila skupine Europske lige. 

- Ostvario sam san, uštipnite me, molim vas - rekao nam je tad Mišković.

Pao Feyenoord, ide po naslov

Godinu poslije Rijeka i drugi put ulazi u skupine Europske lige, a na Kantridi padaju Feyenoord i Standard, a s velikom Sevillom igraju 2-2. Najavljuje borbu za naslov prvaka.

Istina je: Rijeka je novi prvak!

Prvi put u povijesti Rijeka postaje prvak Hrvatske! I to s 88 bodova i samo dva poraza u prvenstvu. Riječani luduju, a Mišković živi najljepše dane u sportskoj karijeri...

Sve naopako, želi otići?!

Rijeka u zadnjih pet kola ima samo četiri boda, nalazi se na četvrtom mjestu, navijači su se odjednom okrenuli protiv Miškovića, i to ne zbog Rijeke nego zbog Mamića i HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera